23948sdkhjf

Westcon Yards investerer 200 millioner i utstyr for å skjerpe konkurranseevnen

Gjennom effektiviseringer og investeringer i nytt utstyr skal Westcon få ned kostnadene.
Westcon Yards fire verftsanlegg i Ølen, Karmsund, Florø og Nesna merker tydelig konkurransen fra utenlandske verft. Til Industriavisen sier Wetscon Yards administrerende direktør Øystein Matre at verftsoppdrag som tidligere ble gjort i Norge nå flyttes til utenlandske verft i Nordsjøbassenget i for eksempel Nederland, Sverige og Danmark.

Derfor har verftet tatt opp kampen om kundene gjennom investeringer i nytt utstyr.

- Vi har investert nærmere 200 millioner kroner i utbedring av verftet i Ølen de siste årene, og nye 200 hundre millioner skal investeres ved verftene i Ølen og Florø. Kaianlegget i Ølen er oppgradert, og kran med løftekapasitet på 160 tonn er installert. Vi har installert sanddyner på sjøbunnen slik at jackup-rigger kan parkeres trygt. I Ølen kommer en miljøsatsing med ny malings- og sandblåsehall samt utvidelse av mekanisk- og rørverksted. Vi har fokus på automatisering og ser at roboter kan bli en del av de nye arbeidskollegaene. I Florø har vi besluttet å bygge ut ny riggkai og foreta kaiutdypninger til 80 millioner kroner, sier Øystein Matre til Industriavisen.

Målsetningen for Wetscon Yard er å være den mest foretrukne verftsgrupperingen i Nordsjøbassenget. Men også internasjonalt forventer Øystein Matre vekst fremover.

Westcon Group tilbyr et bredt spekter av tjenester gjennom søsterselskapene Westcon Yard, Westcon Power & Automation og Westcon Løfteteknikk. Konsernet omsatte i fjor for 2,5 milliarder kroner og har ca. 1000 ansatte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078