23948sdkhjf

Steertec øker produksjonskapasiteten

- En fantastisk forbedring, sier fabrikksjefen etter Steertec Raufoss moderniserte produksjonsutstyret og styreprogrammene sine.
Raufoss-selskapet Steertec er spesialisert på tilvirkning av aluminiumdeler til personbiler, nærmere bestemt detaljer til rattstyringen. Bland Steertecs kunder finns tyske BMW, Daimler, Porsche og Audi.

Å jobbe med noen av verdens førende bilmerker innebærer at selskapet skal oppfylle meget høye krav til kvalitet og leveransepresisjon. Derfor har man de seneste årene arbeidet hardt og målrettet med å optimere virksomheten i Raufoss, både teknologisk og økonomisk.

Fabrikksjef Thomas Häfner forteller at Steertec i 2010 flyttet til nye lokaler, som var bygget opp rundt selve produksjonen for å få så effektiv flyt som mulig.

- De ti presser som inngikk i maskinparken fungerte bra, men de gamla styresystemene fra 1980-talet var vanskelige å programmere og forårsaket ofte driftsforstyrrelser, sier han.

Steertec besluttet derfor i 2012 i samarbeid med automasjons- og pressleverandøren AP&T å gjennomføre en oppgradering av fem eldre hydrauliske presser: en på 400 tonn, en på 200 tonn og tre stykk 100-tonns presser i linje. Samtidig bestilte man en helt ny, spesialtilpasset press. Sommeren 2013 var alt utstyr installert og i full drift.

– Det nye utstyret har betydd en svær forbedring. Vi har fått en stabil og driftssikker prosess samtidig som syklus-tidene er kortet ned. Produksjonskapasiteten i presslinjen har økt vesentlig, sier Thomas Häfner.

Økt ansvar og engagement
Om de gamla styresystem var besværlig å handtere og forstå seg på, så er de nye den rake motsetningen. Styresystemene fra AP&T er utviklet for å være brukervennlige og etter en kort opplæring kunne operatørene hos Steertec selv ta hand om programmeringen.

Med økte kunnskaper og økt ansvar følger også økt engasjement hos medarbeiderne, noe som er en av Steertecs viktigste framgangsfaktorer.
Avtalen med AP&T omfatter også en kontrakt for årlig service av den nye pressen.

– Det er meget viktig at produksjonen fungerer uforstyrret, derfor har vi laget en servicekontrakt med AP&T. Vi vil ha et langsiktig samarbeid som bygger på tillit og profesjonalitet. AP&T har hittil levert det de lover på alle punkter. Det kjenns veldig bra med tanke på framtiden, sier Thomas Häfner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078