23948sdkhjf

Norgesgruppen vil bygge vindmøller

Matvaregiganten og deres distribusjonsselskap ASKO vil bygge fem vindmøller for å nå ambisjonen om å bli klimanøytral
ASKO har nettopp sendt inn konsesjonsssøknad til NVE for bygging av to små vindkraftverk med til sammen fem vindmøller med en kapasitet på ca. 60 GWH like ved ASKO Rogalands’ engrosanlegg utenfor Stavanger. Dette vil kunne bidra med ren energi som dekker ca. 90 % av ASKOs energibehov på landsbasis.

ASKO har kartlagt forholdene ved alle sine 12 engrosanlegg landet over for å finne en lokalisering hvor det både er nok vind og som forøvrig tar hensyn til de kravene som stilles fra konsesjonsmyndigheter og kommunen. Lokaliseringen på to fjelltopper i nærheten av ASKO Rogalands anlegg skal tilfredsstille de krav som stilles.

Gitt et ja på konsesjonssøknaden, vil vindmøllene kunne være i drift i løpet av 2017.

Klimanøytral
ASKOs klimautslipp kommer primært fra energi og transport. Innenfor transport har ASKO lastebiler som går på bioetanol og i disse dager en pilot med biogass basert på kloakkslam fra Jæren - begge eksempler på drivstoff som er nærmest klimanøytrale. For å drifte ASKOs ca 300.000 m2 lagerflate med energi, benytter ASKO varmegjenvinning fra sine kjøl- og fryseanlegg. I den varme årstiden satses det på energibrønner som lagrer varme til den kalde årstiden. Energi til drifting av kjøl- og frys og øvrige energibehov skal i fremtiden dekkes av vind, sol og vann/bergvarme for å realisere ASKOs ambisjon om å bli klimanøytral.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078