23948sdkhjf

MMC First Process har vedtatt et forelegg på 400.000 etter dødsulykke

En 48 år gammel mann døde da brønnbåten «Hordagut» lå til reparasjon ved Fitjar Mekaniske Verksted i oktobrer 2022.

Det var den 48 år gamle Robert Bogdan Chorzewski som døde i ulykken i oktober i fjor.

Han utførte arbeid med en vinkesliper og en gnist startet en kraftig brann om bord i brønnbåten «Hordagut».

Vinkelsliper og oksygen

Det var flere uheldige omstendigheter som førte til dødsulykken. For samtidig med at 48-åringen brukte vinkelsliperen, ble det gjennomført en test av en oksygenfabrikk om bord et annet sted på fartøyet. Under testen ble oksygen ledet ut på båten distribusjonsanlegg, skriver NRK.

Nå har politiet gitt selskapet MMC First Process, som var totalleverandør av fiskehåndteringssystemene om bord på «Hordagut» - inkludert oksygenfabrikken - et forelegg på 400.000 kroner etter dødsulykken. 

Brøt arbeidsmiljøloven

Ifølge forelegget har MMC First Process blant annet brutt arbeidsmiljøloven på flere punkt; loven om brann og eksplosjonsvern, og flere andre forskrifter. 

- Her hadde man satt i gang en arbeidsoperasjon uten å sjekke at ventilen som skulle lede oksygen ut i friluft, var åpen. Videre var flere andre ventiler åpne, og dette fikk særdeles alvorlige følger, sier Pål Jæger-Pedersen, politiinspektør i Sør-Vest Politidistrikt til statskanalen.

MMC First Process har vedtatt forelegget.

Til NRK sier HR-sjef i MMC First Process, Merete Alnes Mostue, at ulykken var svært tragisk.

Vil legge ulykken bak seg

- Det er en kompleks sak med mange omstendigheter som involverer flere parter., Siden vi ønsker å legge saken bak oss, har vi vedtatt forelegget, sier hun, og legger til at selskapet ikke har ytterligere kommentarer til saken.

«Hordagut» ble betraktet som en gigant og en stor nyvinning da den ble bygget og sto ferdig i 2018. Brønnbåten kan frakte over 500 tonn med levende laks inn til slakting på én tur.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062