23948sdkhjf

Rekord-plattform på vei til Valhall-feltet

Plattformdekket til Valhall Flanke Vest brønnhodeplattformen transporteres i dag fra Kværner i Verdal til feltet der Aker BP er operatør. Ved levering setter plattformen en ny standard for hvor komplett en installasjon kan være før avreise.

Plattformen ferdigstilles under budsjett. Den raske leveransen bidrar til at produksjonen kan starte tidligere enn ved normal timeplan. Prosjektet vekker også oppmerksomhet blant oljeselskaper i mange deler av verden og er viktig i Kværners strategi om å bli ledende på leveranser av kostnadseffektive, mindre plattformer. 
  

Prosjektet er første prosjekt levert av Aker BPs allianse for bygging av brønnhodeplattformer. Kunden Aker BP og hovedleverandørene Kværner, Aker Solutions og ABB har jobbet i en felles organisasjon, og dermed redusert mye tid og hatt en bedre kostnadskontroll sammenliknet med en tradisjonell modell der kunde og leverandør har adskilte roller og ansvar. Resultatet er at Aker BP kan begynne å produsere olje tidligere enn planlagt og skape verdi fortere.  

- Jeg er stolt av å kunne slå fast at vi i et nært samarbeid med alliansepartnerne har nådd alle milepæler og prosjektmålsetninger. I dag, bare 14 måneder etter at de første stålplatene ble kuttet, er plattformdekket klart for transport til feltet nøyaktig på plan som avtalt. Sammen har vi utviklet nye løsninger og implementert en rekke forbedringer for sikkerhet, produktivitet og redusert kostnadsnivå i prosjektet. Flere oljeselskap vurderer nå slike utbygginger de kommende årene, og interessen for de plattformløsningene og gjennomføringsmodellen vi har utviklet er positiv, sier konserndirektør i Kværner, Sturla Magnus.  

Kværners leveranse består av anskaffelser, fabrikasjon, sjøfesting og utlasting, samt sammenkobling og assistanse ved ferdigstillelse offshore. Det 2 000 tonn tunge plattformdekket skal kobles sammen med stålunderstellet som ble levert fra Kværner i april. Leveransen er gjennomført uten alvorlige skader på mennesker eller miljø.

Kontrakten hadde ved signering 18. desember 2017 en verdi for Kværner på i underkant av 1 milliard kroner. På det meste har rundt 650 personer fra Kværner, alliansen og underleverandører arbeidet på prosjektet. I tillegg har mer enn 50 av våre lærlinger gjennomført store deler av sin fagopplæring på Valhall Flanke Vest.

- Vi er svært fornøyd med at plattformdekk og understell til Valhall Flanke Vest ferdigstilles uten personskader samtidig som kostnadene er under opprinnelig budsjett. Den korte gjennomføringstiden setter også en ny standard for fremtidige prosjekter. Valhall Flanke Vest-prosjektet demonstrerer verdiskapning gjennom alliansemodellen, der Aker BP og sentrale leverandører jobber tett sammen med felles mål, sier Karl Johny Hersvik, administrerende direktør i Aker BP.
 

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.124