23948sdkhjf

Vestre blir den første møbelprodusenten som tar i bruk SSABs fossilfrie stål

SSAB og norske Vestre har inngått et samarbeid, som innebærer at den norske bymøbelprodusenten blir den første i verden til å produsere et møbel med fossilfritt stål.

Vestre presenterer et første samarbeidsprosjekt senere i vår.

– Det er fantastisk å starte denne bærekraftsreisen med Vestre, som deler vårt mål om å redusere karbonavtrykket gjennom hele verdikjeden. Samtidig viser samarbeidet også bredden av bruksområder for vårt fossilfrie stål, sier Thomas Hörnfeldt, leder for bærekraftig virksomhet i SSAB.

Bruke mer bærekraftige materialer

Vestre ønsker å være med på å drive utviklingen og omstillingen til mer bærekraftige materialer og produksjonsmetoder, for til syvende og sist å kunne tilby et maksimalt bærekraftig produkt til kundene – noe stadig flere kunder etterspør mer og mer. Stål er også Vestres største utslippskilde, og med en overgang til fossilfritt stål anslås det å kunne redusere sitt karbonavtrykk med rundt 60 prosent. Det er et stort og viktig skritt for Vestre å fortsette å oppfylle enda flere av sine høye bærekraftsmål.

– Da vi hørte om HYBRIT-prosessen og SSABs fossilfrie stål, så vi umiddelbart på dette som en stor og viktig del av vår løsning for en fremtid med netto nullutslipp. Tidlige estimater viser at dersom alt stålet vårt ble byttet til fossilfritt, ville vårt totale fotavtrykk bli redusert med rundt 60 prosent. Målet vårt er å være en pådriver for etterspørselen etter det fossilfrie alternativet, og etter hvert som prisene på EUs obligatoriske karbondioksidkvoter øker, vil det bli økt press på stålindustrien til også å redusere utslippene av karbondioksid, sier Øyvind Bjørnstad. Bærekraftssjef i Vestre.

HYBRIT

SSAB har som mål å lede den globale stålindustrien mot en karbondioksidfri fremtid. Teknologien for fossilfri stålproduksjon som SSAB har utviklet, oppsto fra HYBRIT-prosjektet (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology), som SSAB startet i 2016 sammen med gruveselskapet LKAB og energiselskapet Vattenfall. Målet er å erstatte kull og koks, som i dag brukes i masovnsprosessen, med hydrogen og fossilfri elektrisitet.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.14