23948sdkhjf

Norske Stansefabrikken utvider i Litauen

Stansefabrikken, en norsk produsent av plateprodukter, planlegger å utvide produksjonsanlegget i Ukmergė, Litauen. Fram til 2025 forventer selskapet å legge til 5000 kvadratmeter med produksjonsareal.

Det skal ansettes 50 spesialister i tillegg til de 280 som allerede jobber ved fabrikken.

Det skal også investeres sju millioner euro – tilsvarende 73,6 millioner kroner - i produksjonsutstyr.

Valgte Litauen

Stansefabrikken, som er eid av Stafa Industrier, har vært i drift i Litauen siden 2003. Selskapet analyserte nøye flere parametere før de valgte Litauen for sitt nye sted.

- Litauen var et godt valg. Tilgjengelighet av ressurser, dyktige medarbeidere, et godt forretningsmiljø, produksjonskostnadsnivåer og støtten vi kunne få fra de involverte fagpersonene spilte en rolle i vår beslutning, sier Jon R. Westby, administrerende direktør i Stafa Industrier.

I dag dekker Stansefabrikkens anlegg mer enn 15 000 kvadratmeteri Ukmergė Industripark. Anlegget produserer en rekke metallprodukter og komponenter, inkludert elektriske distribusjonsbokser, elektrisk varme- og kjøleutstyr, og til og med deler til Boeing-motorer. Andre kunder av Stansefabrikken er ABB, Bang & Olufsen, NSK og Be-Ge.

Som selskapets viktigste produksjonsplattform, leverer Ukmergė-anlegget produkter ikke bare til Stansefabrikkens søsterselskaper, men også til flertallet av kundene i Stansefabrikken-gruppen. I følge 2021-data genererte Stansefabrikken 57,6 prosent av de totale inntektene til Stansefabrikken-gruppen, og mer enn halvparten av det totale overskuddet.

Skal ansette 20 spesialister

Selskapets nye ekspansjonsprosjekt skal øke Stansefabrikkens totale investering i Litauen til 42 millioner euro - eller 441,5 millioner kroner. I løpet av de neste to årene vil 5000 kvadratmeter produksjonsareal bli lagt til Ukmergė-anlegget og sju millioner euro (73,6 millioner kroner) vil bli investert i moderne produksjonsutstyr.

ANSETTER FLERE: Stansefabrikken i Litauen skal ansette 50 nye spesialister de nærmeste tre årene. FOTO: STANSEFABRIKKEN

Dessuten forventer Stansefabrikken å utvide staben betydelig, ved å ansette 20 spesialister i løpet av de neste 12 månedene og ytterligere 30 frem til 2025. For ledige stillinger for ansatte med høyere faglige kvalifikasjoner vil selskapet være på utkikk etter elektromekanikk, CNC-utstyrsprogrammerere, robotsveiseprogrammerere, mekaniske ingeniører, elektroingeniører og andre fagfolk.

- Vår ambisjon om å komme videre er basert på langsiktige partnerskap, et grønt fokus og bærekraftige løsninger både når det gjelder våre ansatte og tjenester, sier Mr. Westby.

Samarbeid

I løpet av de nesten to 10-årene med litauisk virksomhet har Stansefabrikken etablert en rekke partnerskap med utdanningsinstitusjoner. For eksempel samarbeider selskapet tett med Ukmergė Technology and Business School, og gir studentene muligheter til å jobbe i et ekte produksjonsmiljø. Stansefabrikken arrangerer også åpne dager for Ukmergės ungdomsskoler som har som mål å oppmuntre skolebarn til å bli ingeniører, og deltar i Erasmus+-programmet ved å trene EU-studenter i produksjonsprosessteknikk.

- Stansefabrikkens ekspansjonsplaner er en god støtte til Litauens produksjonssektor, sier Elijus Čivilis, daglig leder i Invest Lithuania.

 - Jeg tror at den sterke kompetansebasen til litauiske talenter, basert på landets langvarige produksjonstradisjoner og sømløst kombinert med Stansefabrikkens ekspertise, vil forbli nøkkelen til å gi selskapets kunder toppkvalitetsprodukter, avslutter han.

Kilde: Stansefabrikken

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079