23948sdkhjf

Stansefabrikken fortsetter satsingen i Litauen

Med en klar langsiktig strategi fsin vekst og utvikling kunngjør nå Stansefabrikken- konsernet signeringen av en 5600m2 byggekontrakt for utvidelse av sine produksjonsanlegg i Ukmerge, Litauen.

«Denne utvidelsen er en respons på økende kundeetterspørsel og behov for ytterligere produksjonskapasitet. Utvidelsen inkluderer også betydelige investeringer i toppmoderne, automatiserte maskiner og er en del av konsernets langsiktige investeringsstrategi. Denne investeringen utgjør alene mer enn 120 millioner kroner og er en av flere investeringer i konsernets pågående investeringsplaner påbegynt i 2023 og som er planlagt å fortsette med ytterligere investeringer i 2025 og fremover», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Seks datterselskap

Stansefabrikken-konsernet, med sine seks datterselskap, har rundt 420 ansatte og en konsolidert omsetning på 600 millioner kroner. Konsernet er finansielt solid og har klare ambisjoner om videre utvikling basert på både organisk vekst og oppkjøp rettet mot eksisterende og lignende markedssegmenter i Skandinavia og Nord-Europa.

Byggeprosjektet vil ytterligere øke konsernets produksjonskapasitet i en allerede eksisterende industripark i Litauen på 25.000m2. Industriparken, Ukmergės pramonės parkas, er resultatet av en vellykket etablering på begynnelsen av 2000 tallet og har vært en suksesshistorie for konsernet i mer enn 20 år med både norske og svenske leietagere.

Miljøvennlig industripark

Fokuset for Industriparken er å skape en miljøvennlig industripark med høye standarder når det gjelder måten å drive virksomhet på. De nye fasilitetene er planlagt ferdigstilt sent i 2024, og markerer nok en milepæl i reisen mot bærekraftig industriell vekst.

- Vi er glade for å kunne kunngjøre at avtaler for vår neste investeringsfase er signert. Denne investeringen vil sette våre produksjonsbedrifter i stand til å møte fremtidige kundekrav og oppnå vårt mål om å etablere en ytterligere miljøvennlig industripark. Våre nye produksjonsanlegg vil overholde BREEAM 'Very Good'-standarden, noe som styrker vår ambisjon om en bærekraftig produksjonspraksis. Med suksessen vi har hatt de siste årene med implementering av nye prosjekter og kunder, ser vi virkelig et stort potensiale ved å investere i nye maskiner, automatisering og produksjons- og miljøeffektivitet, sier adm. dir. Olav Jegtvolden i industriparken i en kommentar.  

Fornøyd: Konsernsjef i Stansefabrikken-konsernet, Jon R. Westby, er fornøyd med utvidelsesplanene for konsernet i Litauen. Foto: Stansefabrikken

Vekst- og oppkjøpsstrategi

Stafa-gruppen har en vekst- og oppkjøpsstrategi, og konsernsjef Jon R. Westby legger til;

-Vi er i en kontinuerlig utvikling for å forbedre bærekraft- og driftsstandarden i våre eksisterende produkt- og produksjonsbedrifter som for tiden leverer en rekke produkter til et bredt spekter av krevende og velkjente skandinaviske og internasjonale industri- og Automotive kunder.

 

Kilde: Pressemelding fra Stansefabrikken

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094