23948sdkhjf

Milliard-kontrakt for Kongsberg Gruppen til Litauen

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har signert en avtale med Litauens regjering på leveranse av flere NASAMS luftvernsystemer.

Kontrakten har en verdi på ca 2,3 milliarder norske kroner, og vil forsyne Litauen med den nyeste teknologien og økt luftforsvarskapasitet.

Som en del av avtalen vil også Litauen modernisere deler av NASAMS-utstyret som landet anskaffet i 2017. Med dette vil Litauen ha den mest moderne og effektive konfigurasjonen av dette avanserte forsvarssystemet.

Styrker Litauens forsvarsevne

– Utvidelse av luftforsvarskapasitet med anskaffelse av flere NASAMS, styrker Litauens forsvarsevne til å mer effektivt bekjempe moderne lufttrusler, i tillegg til å styrke landets partnerskap med NATO, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

Systemet består av Raytheons Sentinel-radar og tre avanserte missilvarianter, samt KONGSBERGs ildledersentraler og multi-missil utskytingsenheter.

Tidligere i år kjøpte det Litauiske Forsvarsdepartementet NASAMS missil utskytingsenheter for donasjon til Ukraina, hvor systemet har bidratt til å beskytte mennesker og kritisk infrastruktur. 

Muliggjør innføring av ny teknologi

NASAMS' modularitet og åpne arkitektur muliggjør kontinuerlig innføring av ny teknologi, noe som sikrer at systemet kan tilpasses nye trusler og oppdrag gjennom hele sin levetid. NASAMS er en av markedets mest fleksible løsninger som dekker et bredt spekter av luftforsvarsbehov.

Med anskaffelsen av flere NASAMS, konsoliderer Litauen sin posisjon i brukergruppen, som nå teller 13 nasjoner.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142