23948sdkhjf

Bedriften har søkt fylkeskommunen om å gi ansatte opplæring i «alt»

Øveraasen AS driver med mye rart, og det gjør at de ansatte også må kunne my forskjellig. Nå ønsker bedriften på Gjøvik at alle ansatte skal kunne alt.

Mange av de ansatte kan allerede mye av det bedriften holder på med: Kjøretøy, hydraulikk, elektronikk og automatikk for å nevne noe.

Men ledelsen ønsker ved bedriften som produserer snøryddingsutstyr vil at alle skal kunne «alt», skriver Oppland Arbeiderblad (OA).

46 produksjonsarbeidere

– Det holder ikke å bare kunne skru fast én del. Du må vite hva den gjør og hvorfor, sier HR- og kvalitetssjef Thor-Christian Øveraasen til avisa.

SNØRYDDING: Øveraasen produserer det meste av snøryddingsutstyr. FOTO: ØVERAASEN

Derfor ønsker bedriften nå å begynne med intern opplæring av alle ansatte i bedriften, som har 76 ansatte. 46 av disse er produksjonsarbeidere.

For å få til dette, har bedriften søkt fylkeskommunen om midler til opplæringen. Søknaden lyder på 700.000 kroner, og Øveraasen håper å få innvilget den ganske raskt.

FLYPLASSER: Flyplasser flere steder i verden bruker snøryddingsmaskiner fra Gøvik-bedriften Øveraasen. FOTO: ØVERAASEN

Konkurransedyktig

Opplæringen gjøres for å «holde tritt med utviklingen», og være konkurransedyktig på det internasjonale markedet. Ifølge Kjell Kaspersen, som er Fellesforbundets hovedtillitsvalgt ved bedriften, er Øveraasen de eneste i landet som produserer den typen maskin som de selv bruker. Det betyr alt fra tegning til sluttprodukt.

- Dette er som en fullstendig kjøretøyfabrikk med mange ulike varianter som sluttprodukt, sier han.

Øveraasen har et datterselskap i Tyskland. Her bygges lastebiler om tilpasset deres behov. Derfor er behovet for å ha kjennskap til blant annet hydraulikk, elektro og automatikk stort.

GJØR ALT SELV: Ved Øveraasen foretas hele prosessen ved produksjonen av snøryddingsutstyr. FOTO: ØVERAASEN

Målet er at de på den måten kan oppnå økt produktivitet, effektivitet og stabilitet.

Svært avanserte

Snøryddemaskinene som Øveraasen produserer på Gjøvik er så avanserte og unike at de krever spesial-kompetanse for å produsere dem.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172