23948sdkhjf

Kritiske til å få tyskere på opplæring

I fjor bestemte konsernet å legge ned fabrikken. Nå – midt under koronapandemien – sender konsernet tyskere til opplæring på Åmot i Modum.

Ansatte ved Elko-fabrikken i Modum reagerer kraftig på at konsernet Schneider sender fire tyskere på opplæring til Elko. Det skjer bare noen måneder etter at Schneider bestemte seg for å legge ned hjørnesteinsbedriften på Åmot i Modum, og samtidig som verden så å si er stengt ned, og at nordmenn ikke skal ha besøk og maks fem nærkontakter, skriver Bygdeposten.

De tillitsvalgte ved fabrikken mener at Schneider burde trykket på pauseknappen, og vente til korona-situasjonen i verden og i Norge er mer oversiktlig.

Til avisa sier de tillitsvalgte at de ikke er interessert i å bruke opp sine nærkontakter til tyskerne, og etter hvert andre som kommer til bedriften for opplæring. Blant annet vil det komme to polakker senere. For de ansatte er familien, venner og barnebarn deres nærkontakter, ikke tyskerne eller polakkene.

De tillitsvalgte mener at det heller ikke vil være mulig å holde den nødvendige meteren avstand når opplæring skal gjennomføres.

– Selv med munnbind, er vi derfor skeptiske, sier de.

Tyskerne sitter for tiden i innreisekarantene i Drammen, og må forevise negativ koranatest før ankomst til Norge. De vil så bli testet på nytt i Norge for å være på den sikre siden.

Kommuneoverlegen i Modum kommune sier til Bygdeposten at Elkos planer er gode og tilfredsstillende smittevernmessig. Det har ikke lykkes avisa å få representanter fra Schneider i tale i forbindelse med saken.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.313