23948sdkhjf

Norsk Stål og SSAB innleder samarbeid om fossilfritt stål for det nordiske markedet

SSAB har inngått avtale med den norske ståldistributøren Norsk Stål AS, som den første eksterne distributøren til å levere fossilfritt stål på det norske markedet fra og med 2026.

- Jeg er glad for å kunne ønske Norsk Stål velkommen som en fossilfri stålpartner. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp ved å introdusere fossilfritt stål på det norske markedet, sier Matts Nilsson, salgssjef Sverige & Norge i SSAB.

Fossilfritt stål er essensielt

- Sammen bygger vi fossilfrie verdikjeder helt frem til sluttkunden, legger han til.

– Norsk Stål anser fossilfritt stål som essensielt på vår reise mot mer bærekraftig ståldistribusjon. Vi har lenge hatt et nært forhold til SSAB og er godt fornøyd med samarbeidet om fossilfritt stål. Vi ser frem til å legge dette produktet inn i vår Miljømetall-portefølje og til å tilby våre kunder samme høye kvalitet som før, men med en enda sterkere bærekraftsprofil, sier Helge Runer, administrerende direktør i Norsk Stål AS.

Revolusjonere stålproduksjonsprosessen

SSAB planlegger å revolusjonere hele stålproduksjonsprosessen. Selskapet har som mål å levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i løpet av 2026 og i stor grad eliminere karbondioksidutslipp fra egen virksomhet rundt 2030. SSAB samarbeider med jernmalmprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet til å utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stålproduksjon, og erstatte kokskullet som tradisjonelt brukes til jernmalmbasert stålproduksjon med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Denne prosessen eliminerer praktisk talt karbondioksidutslipp i stålproduksjon.

Miljømetall er en samling produkter innenfor Norsk Stål-porteføljen som har et redusert CO2-avtrykk på minst 50 prosent.

Kilde: SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093