23948sdkhjf

Alcoa Lista stenger én produksjonslinje for å redusere kraftkostnader

Alcoa Lista meddelte tidligere tirsdag at verket i løpet av kort tid vil stenge ned en av sine tre produksjonslinjer. Nedstengingen betyr at elektrolyseproduksjonen og strømforbruket reduseres med en tredel i perioden linjen er ute.

Hver linje produserer omtrent 2600 tonn aluminium hver måned. Lista har en installert produksjonskapasitet på ca. 94 000 tonn per år.

Nedstengingsprosessen starter umiddelbart og forventes å ta snaue to uker. Ingen av verkets faste ansatte vil permitteres eller sies opp som følge av nedstengingen.

Ekstremt høye strømpriser

Begrunnelsen for nedstengingen er dagens ekstremt høye strømpriser på over 6 kr/kWh. En vesentlig andel av Alcoa Listas strømforbruk er i utgangspunktet markedseksponert, noe som for tiden gir verket svært høye energikostnader. Nedstenging av én linje demper de negative konsekvensene fra dagens prisnivå.

I fjerde kvartal i år vil Alcoa Listas energisituasjon forbedres. Alcoa Lista og Statkraft har blitt enige om en ordning, inngått på kommersielle vilkår, som gir Alcoa Lista bedre og mer forutsigbare energikostnader gjennom vinteren og ut neste år.

Kilde: Alcoa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Sveisenerd utvikler nytt inspeksjonsverktøy for sveising
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11