23948sdkhjf

MMC First Process inn i nytt marked

Fiskehåndteringssystem fra MMC First Process skal bidra til å øke fiskevelferden, produktkvaliteten og biosikkerheten under transporten av laks på Napiers to nye bløggebåter.

– Vi har sett på stun & bleed-segmentet som noe vi ønsket å utvide våre leveranser til, og har jobbet oss inn på dette nye markedssegmentet over flere år. Derfor er det svært gledelig å sikre denne kontrakten som er så sentral for fartøyets operasjon, sier Frank Edvard Vike, CSO i MMC First Process i en pressemelding.

Videreutviklet velkjent system

På disse to fartøyene har MMC First Process fått bruk for selskapets kompetanse på håndtering av fisk innen brønnbåtsegmentet. Produkter og system er ifølge pressemeldingen videreutviklet og optimalisert for denne type fartøy.

Arnfinn Hide, Sales Manager på Brønnbåt, mener dette befester selskapet som en komplett system-leverandør for håndtering av fisk til havbruksindustrien.

Stor leveranse

Fartøyene har en lastekapasitet på rundt 200 tonn pr time, og kan laste 750 tonn med fisk. MMC First Process er systemleverandør for hele fiskehåndteringen; pumping av fisk inn i båten, leveringing av fisk til bløggerigg, kjøling av fisk under utblødning, lagring og lossing, rensing av vann og blodvannsseparator, CIP vask for hele anlegget og pumping av fisk ut av båten til prosessering på land.

Hele båten er lukket og uten utslipp, og det er adskilte laste- og lossesystemer.

Skal satse videre

Den eksisterende kunnskapen selskapet besitter MMC First Process besitter, har ifølge dem vært helt avgjørende for å kunne ta steget over på et nytt markedssegment som Stun & Bleed.

– Det er flere av systemene vi har i dag på andre områder som er videreutviklet, og som nå vil bli implementert på de nye fartøyene til Napier. Vi jobber konstant for å videreutvikle oss, og vi er i gang med å få på plass flere lignende konsept til blant annet slakteri på land, forteller Trond Elstad, Sales Manager Stun & Bleed.

MMC First Process har samarbeidet tett med Napier og Salt Design i flere år.

Administrerende direktør i Napier, Kjetil Tufteland, sier de med denne kontrakten ser frem til å skape det de kaller neste generasjons bløggebåter.

 

Kilde: MMC First Process

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11