23948sdkhjf

Fitjar Mek. Verksted skal bygge to nye servicefartøy

Det er Finnsnes DYKK & Anleggsservice (FDA) som har bestilt fartøyene.

I august i år leverte Fitjar Mek.Verksted (FMV) konstruksjons- og servicefartøyet «Mimmi» til FDA.

Nå opplyser verftet at «Mimmi» skal bli storesøster, og at FDA har kontrahert to nye servicefartøy fra FMV.

Bjarkøyklassen

«Bjarkøyklassen» er navnet på det nyutviklede designet, med typebetegnelse FMV W27M. FDA og FMV har jobbet tett sammen i utviklingsfasen, og også disse fartøyene kommer til å vises langs kysten. De nye fartøyene har hoveddimensjoner LxBxD 26,40 m x 12,50 m x 4,50 m.

I utviklingsfasen er det lagt vekt på at fartøyene skal kunne løse et bredt spekter av oppdrag, inkludert sjøentreprenør-virksomhet. De er også forberedt for montering av bløggeanlegg. Miljøfokuset er stadig sterkere, og det skal monteres batteripakker på ca 1450 kWh om bord. 

Byggenr. blir FMV58 og FMV59. Fartøyene skal leveres i april og august 2025.

Hugo Strand, Verftsdirektør Fitjar Mek, er svært glad for å fortsette det gode samarbeidet med FDA.

- De siste årene har bydd på en del utfordringer og bekymringer for en norsk skipsbygger, men i dag skal jeg bare gå rundt å være glad på vegne alle oss på Fitjar Mek, sier han.

Godt samarbeid

Verft og rederi har hatt godt samarbeid tidligere ved design og bygging av FMV 218 «Niklas», FMV 235 «Hans» og FMV 236 «Emilie». Og nå senest med flaggskipet FMV54 «FDA Mimmi».

Reder, dykker og bedriftsutvikler Keneth Larsen, er glad for å fortsette samarbeidet med FMV.

- Verftet har levert gode båter, på tid og til avtalt pris. En årsak til at vi nå inngår nye kontrakter med FMV er den jobben de gjorde på «FDA Mimmi». Videre ser vi at fartøy bygd i Norge gjennomgående har god kvalitet som også medfører mindre plunder & heft i driftsfasen, samt høy annenhåndsverdi», sier Larsen.

Finnsnes Dykk & Anleggsservice er en maritim entreprenør med ca. 50 dyktige og serviceinnstilte dykkere, matroser og båtførere som har fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø. Fartøyene har fast besetning med lang erfaring og bred kompetanse innenfor sine fagområder. Selskapet ble etablert i 2002 av Keneth Larsen og er 100 prosent eid av Keneth Larsen Holding AS. I starten var det i hovedsak dykkertjenester som ble levert. I 2008 ble den første servicebåten kjøpt inn, og samme år ble firmaet organisert som et AS. Fra 2008 og frem til i dag er det investert i flere service- og dykkerbåter.

 

Kilde: Pressemelding fra Fitjar Mek. Verksted

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094