23948sdkhjf

Otto Olsen satser på eget lokalt lager og bygger ut

Otto Olsen er ferd med å få ytterligere 4000 kvadratmeter ved det nye hovedkontoret på Skedsmokorset. Utbyggingen er et ledd i å gjøre det mulig å serve kundene med varer fra eget lager.

- Vi har hatt en strategi om at det å bygge opp et stort lager over tid, som gjør at vi kan levere varer til kundene våre. Nå bygges lageret i Skedsmo ut, noe som gjør at vi kan fortsette å levere varer til våre kunder fra et større lager, sier salgssjef Michael Mørum i Otto Olsen.

Utvider også i Kristiansand

Utvidelse av lageret foregår også i Kristiansand der de utvider med 400 kvadratmeter, og som skal fylles opp med et bredere utvalg av produkter enn det som har vært fram til nå. Til nå har det nemlig primært vært hydraulikkslanger rettet mot offshore og marin sektor som har vært hovedfokuset ved avdelingen i Kristiansand. I tillegg er det nå 12 ansatte ved denne avdelingen.

 

4000 KVADRAT: Det bygges ut 8000 kvadratmeter på Skedsmokorset, og Otto Olsen skal ha halvparten av dette til utvidelse av lagerkapasiteten. FOTO: OTTO OLSEN

- Nå blir vi mer en totalleverandør også der, sier Mørum, som legger til at Otto Olsen har en god omsetning fordi de totalt sett satser på lokalt lager med mer lagerplass.

En god omsetning og satsingen på eget lager gjør at Otto Olsen trenger mer plass. Det relativt nye bygget på Skedsmokorset er dermed blitt mye større, og i løpet i av sommeren vil et 8000 kvadratmeter stort tilbygg stå klart. Halvparten av dette skal Otto Olsen disponere, resten er leid ut til andre. Totalt vil Otto Olsen disponere 11.000 kvadratmeter i bygget.

277 meter langt bygg

- Behovet for utbygging kom raskere enn det vi hadde sett for oss, sier salgssjefen. Otto Olsen-bygget har nå en lengde på hele 277 meter, og de nye kvadratmeterne gir rom for å kunne tilby ulike kurs – blant annet vedlikeholdskurs – i lokalene.

- Prisøkningen har vært stor – spesielt det seneste året, og etter at Russland invaderte Ukraina. Stålprisen er økt med hele 200 prosent. Da er vi blitt nødt til å sette opp prisene, og det er forståelse for dette ute hos kundene, sier Mørum.

Mørum sier at pris- og leveranseutfordringene gjør at Otto Olsen nå jobber tettere med både kunder og leverandører og følger opp disse. Han legger til at det er større aksept hos kundene fordi de forstår situasjonen som følge av krigen i Ukraina og råvaremangelen.

PRISØKNING: - Prisøkningen har vært stor – spesielt det seneste året, og etter at Russland invaderte Ukraina. Stålprisen er økt med hele 200 prosent, sier salgssjef Michael Mørum hos Otto Olsen. FOTO: MORTEN DAHL

Ny netthandelsløsning

- Vi har nylig lansert en ny netthandelsløsning, som skal være fullt oppe og gå i løpet av inneværende år. Foreløpig er det om lag 5 prosent av ordrene som kommer inn her. Målet er at dette skal øke betraktelig, sier Mørum.

- Mer enn 1500 kunder har handlet av oss de siste fire årene, og vi merker også at det er de store kundene som kjøper mer av oss, fortsetter han.

Otto Olsen har i dag 120 ansatte i Norge.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094