23948sdkhjf

Tre store aktører går sammen for å fjernstyre skip

DeepOcean går sammen med Solstad Offshore og Østensjø for bedre å kunne fjernstyre skip og operasjoner.

Samarbeidet betyr at de tre selskapene etablerer to felleseide selskap.

Remota skal eie og drive operasjonssentraler og USV skal eie flåten med ubemannede fjernstyrte skip.

En pressekonferanse onsdag bekrefter samarbeidet, skriver Haugesunds Avis (HA).

Eie en tredel hvert

De tre partene vil ikke si noe om hvor mye penger som spyttes inn i de to nye selskapene, men de skal eie en tredel hver av selskapene.

DeepOcean har et mål å ha en flåte på fem til sju fjernstyrte skip i løpet av fem års tid, og det første 25 meter lange skipet skal være i drift innen 2025. I tillegg skal teknologien gjøres tilgjengelig for andre.

Ideen om samarbeidet kom fra Østensjø, men Remota skal operere, fjernstyre og navigere ubemannede fartøy og undervannsfarkoster (ROV) fra DeepOceans lokaler på Killingøy.

- Vi jobber hele tiden med å skape produkter og tjenester som er bedre, billigere og mer sikre for kundene våre. I tillegg er det mer bærekraftig å foreta operasjonene uten folk om bord. Utslippene vil kunne gå ned med 90 prosent hvis vi sammenlikner med store bemannede offshorefartøy, sier Håvard Framnes i Østensjø til lokalavisa.

Vil bli verdensledende

Det er ikke første gang de tre selskapene jobber sammen. Østensjø og Solstad var nemlig i 1999 med på å etablere DeepOcean i 1999, og nå har de altså funnet hverandre på nytt.

- Vi ønsker å bli verdensledende på fjernstyrte operasjoner til havs, og vi har lyst til å digitale hele offshorebransjen i tillegg til shipping og havvind, sier adm. dir. i DeepOcean, Øyvind Mikalsen.

 

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064