23948sdkhjf

Volvo CE: Vi er først i verden med å levere maskin av fossilfritt stål

Man hadde forventet en lengre introduksjonstid enn dette, men her er den første dumperen levert NCC produsert i fossilfritt stål, forteller produsenten.

Topptung overlevering: Volvo Construction Equipment sier de er blitt den første produsenten av anleggsmaskiner i verden til å benytte fossilfritt stål i en maskin som er levert til kunde.

Det skriver Metalsupplys søsterportal tungt.no.

En Volvo A30G rammestyrt dumper ble overlevert til NCC 1.juni. Den er produsert på dumperfabrikken i Braås, men med fossilfritt stål fra SSAB.

Tilstede var John Kerry (USAs presidents spesialutsending i klima) og den svenske miljøministeren Annika Strandhäll sammen med Martin Lundstedt, Tomas Carlsson, Melker Jernberg og Martin Lindqvist.

Seremonien ble holdt av LeadIt (Leadership Group for Industry Transition), i samarbeid med FNs klimamøte "Stockholm +50". 

Overrekelsen finner sted ni måneder etter at Volvo CE viste den første konseptmaskinen bygget i fossilfritt stål. Og selv om kommersiel introduksjon er ventet å ta noe lengre tid, kommer denne relativt raske første overrekelsen som en viktig milepæl for Volvo.

Kilde: Volvo CE

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096