23948sdkhjf

Jæren Overflatebehandling satser på kvinnelige ansatte – også i produksjonen

Å ha en stor andel kvinnelige ansatte er noe Jæren Overflatebehandling har vært bevisst på lenge. Nå er 45 prosent av de ansatte kvinner.

Industriproduksjon er vanligvis en svært mannsdominert yrke, men ved Jæren Overflatebehandling på Bryne, har man lenge hatt et bevisst forhold til at begge kjønn er et gode for bedriften og arbeidsmiljøet.

Nær halvparten er kvinner

Jærbladet skriver at 45 prosent av de 21 fast ansatte ved bedriften nå er kvinner, og at dette er noe bedriftsledelsen har vært bevisste på lenge. Og ikke tro at alle kvinnene jobber i administrasjonen. Nei da, mange av dem arbeider også i produksjonen.

MANGE KVINNER: Nesten halvparten av de ansatte ved Jæren Overflatebehandling er kvinner. De jobber også i produksjonen. FOTO: JÆREN OVERFLATEBEHANDLING

– Jeg tror ikke mange industribedrifter i Norge kan vise til samme fordeling, sier daglig leder Håvard Hellvik til Jærbladet.

En av kvinnene som jobber hos Jæren Overflatebehandling er Elin Walde Hodne. Hun har hatt sitt daglig virke hos bedriften siden 2014, og hun mener at det er viktig for arbeidsmiljøet at det er en jevn fordeling mellom kjønnene.

En god miks

Hun kan fortelle at hun møter en del andre kvinner gjennom innkjøpere og kunder.

Walde Hodne får støtte fra daglig leder Hellevik, som har klokketro på at en god miks av menn og kvinner i ulike aldre er med på å styrke bedriften.

Når selskapet nå skal ansette en ny ordrebehandler, oppfordres både kvinner og menn til å søke.

NYTT BYGG: Jæren Overflatebehandling flyttet inn i splitter nytt bygg ved årsskiftet. FOTO: GOOGLEMAPS

Lys i enden tunnelen

Hellevik legger ikke skjul på at 2021 var et tøft år for bedriften, og begynnelsen på 2022 også har hatt sine utfordringer. Men han mener nå å se et lys i enden av tunnelen.

Ved nyttårstider flyttet bedriften i et splitter nytt bygg, etter å ha holdt til på samme sted siden oppstarten i 2004.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078