23948sdkhjf

Worldsteel: Tror på etterspørsel-økning til tross for krig

Til tross for urolige tider, viser Worldsteels prognoser at etterspørselen etter stål vil økte med 0,4 prosent i år. Økningen vil være på 2,2 prosent neste år, dersom prognosen slår til.

Pandemien har roet seg, men krigen I Ukraina har gitt nye utfordringer og bekymringer for stålindustrien i hele Europa.

Det er mye usikkerhet om hva skjer framover, men Worldsteel tror at etterspørselen etter stål vil øke med 0,4 prosent i år, etter en økning på 2,7 prosent i 2021. Og neste år anslår Worldsteel at økningen vil ende på 2,2 prosent.

- Menneskelig og øknomisk tragedie

- Prognosen er laget med utgangspunkt i den menneskelige og økonomiske tragedien som følge av Russlands invasjon av Ukraina. Vi håper alle på en rask og fredelig slutt på denne krigen så raskt som mulig, sier Maximo Vedoya. Han er leder for Worldsteels økonomi-komite, som gjør prognosene for organisasjonen.

Tallene fra Worldsteel er preget av stor usikkerhet grunnet krigen i Ukraina, og det er også på det rene at ulike regioner vil merke krigens følger på forskjellig måte.

Ustabil verdikjede

Men det som er sikkert er at stålindustrien vil merke følgene av krigen med høyere energi- og handelsvare-priser, og spesielt råmaterialer for stålproduksjon. Verdikjeden vil fortsette å være ustabil.

Prognosene for 2023 er basert på at krigen i Ukraina vil ta slutt i løpet av inneværende år, men at sanksjonene mot Russland vil vedvare.

I Kina så man en markant nedgang i ståletterspørselen i fjor, og Worldsteel tror etterspørselen vil holde seg flat inneværende år.

Bygg og anlegg

Den globale bygg- og anleggvirksomheten fortsetter å vokse etter flere nedstengninger i 2020 og 2021. I fjor var det en økning i denne sektoren på 3,4 prosent til tross for nedgang i Kina. Worldsteel forventer at sektoren fortsetter å gjøre det godt i flere år framover, til tross for høyere kostnader.

Når det gjelder bilindustrien er situasjonen mer usikker, og fjoråret ble en skuffelse for denne industrien med utfordringer i leverandørkjeden. Krigen i Ukraina vil trolig føre til ytterligere forsinkelse for industrien til å komme tilbake til en mer normal verdikjede, spesielt i Europa.

Elbil-boom globalt

Til tross for en nedgang i bilproduksjonen, så har elbil-segmentet eksplodert i løpet av pandemien. Det ble solgt 6,6 millioner elbiler på verdensbasis i 2021, noe som var nesten en dobling fra året før. Andelen elbiler av totalt solgte biler økte fra 2,49 prosent i 2019 til 8,5 prosent i 2021 på verdensbasis.

 

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109