23948sdkhjf

Egersunds eneste stålspesialist har mer enn nok å gjøre

Eigersund Karosseri & Blikk AS har bare to ansatte. Men de har mer enn nok å gjøre om dagen. Nå legger de siste hånd på den siste jobben: Å lage vannspeil som skal stå sentralt i byen.

De to ansatte – Johnny Brådli og Inge Midbrød – forteller til Dalane Tidende at å være Egersunds eneste stålspesialist har sine fordeler. For det går bra for tiden, de to har mer enn nok å gjøre.

Stålprisen truer

Det eneste som kan true ordretilgangen i framtiden er stålprisen.

– Stålprisen har gått rett til himmels i det siste. Den har mer en doblet seg. Nærmere tredoblet seg. Fortsetter det slik, kan det hende at folk dropper å få laget det de trenger eller gjøre de utbedringene det er behov for, men ennå har vi mer enn nok oppdrag, forklarer Johnny Brådli til lokalavisa.

Nå avslutter den lille bedriften en jobb de gjør for Eigersund servering. 12 ulike vannspeil skal settes opp på en av byens mest sentrale plasser. Selve jobben var ikke så vanskelig for de to ansatte og for å gjøre speilene tette har de benyttet seg av såkalt TIG-sveising.

STÅLSPESIALIST: Eigersund Karosseri & Blikk kaller seg byens eneste stålspesialist. FOTO: EKB

Tar store og små oppdrag

Brådli forteller at det var ganske naturlig at Eigersund Karosseri & Blikk (EKB) fikk jobben, fordi de er det eneste som driver med slikt håndverksfag i mils omkrets. Han kan fortelle at EKB tar små og store oppdrag, først og fremst fra lokale bedrifter. 95 prosent av oppdragene er fra bedrifter.

EKB er en allsidig bedrift, og lager alt fra rekkverk, hyller og trapper for å nevne noe.

Etablert i 1960

EKB ble etablert i 1960. Da var det stort sett blikkenslagerarbeid det gikk i. På slutten av 70-tallet flyttet selskapet, og da besto arbeidet av stål, blikk, oppretting og lakkering av biler. I dag er EKB rettet mer inn på alt som stål innebærer, og  driver i dag med jern og stålarbeider i forbindelse med nybygg, ombygging og reparasjoner på anlegg og utstyr i industrien.

Kilde: Dalane Tidende

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094