23948sdkhjf

Norge importerte i mars fortsatt store mengder metall fra Russland

I mars i år importerte Norge varer fra Russland mer enn 90 prosent fra mars i fjor. Det går fram av tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NTB skriver at Norge importerte varer fra Russland til en verdi av 3,1 milliarder kroner, og at dette er en økning på nær 90 prosent fra mars 2021.

Og det er i hovedsak mineralolje og metall som blir importert.

Partier reagerer

Flere partier på Stortinget reagerer kraftig på at Norge fortsetter å importere så mange varer til en så stor verdi mens Russlands krigføring i Ukraina pågår. Både MDG og Venstre går hardt ut mot at Norge øker importen fra Russland.

Hydro og Equinor er to som har handlet med russland. Hydro mottok en leveranse fra Russlands største aluminiumsselskap Rusal i mars. Ifølge E24 skal dette være kaldmetall som ble produsert og betalt før krigen begynte.

Hydro og Equinor

«Etter pandemien har etterspørselen etter aluminium økt, og det samme har prisene. Volum og verdi kan derfor være høyere i første kvartal av 2022, sammenlignet med 2021», ifølge informasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro.

Også Equinor har handlet med Russland etter at krigen startet. I mars i år mottok selskapet russisk råstoff på Mongstad-raffineriet, en avtale som også ble inngått før krigen tok til.

Etter dette har Equinor ikke mottatt eller importert mer råstoff fra Russland.

Kilde: NTB E24

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141