23948sdkhjf

Ber politikerne redde Liberty Steel

Britiske Liberty Steel er i alvorlig trøbbel, og 209 ansatte kan miste jobbene sine.

Bakgrunnen for utfordringene for Liberty Steel skyldes at det ikke lykkes å selge deler av virksomheten.

Stålverket holder til i Coventry. Nå kjemper de ansatte for å sikre jobbene sine, og ber politikerne om å støtte kampen for arbeidsplassene deres.

Fristen for å redde arbeidsplassene er 21. april.

En parodi

- Det vil være en parodi å gi opp arbeiderne og kaste bort deres ferdigheter. For dem og familiene deres vil det være det verst tenkelige tidspunkt å miste jobbene nå når husholdningsutgiftene er på sitt høyeste, sa Labour-politiker Zarah Sultana nylig. Hun ba regjeringen om umiddelbart sette i verk tiltak som kan beskytte jobbene ved Liberty Pressing Solutions. Hun mener regjeringen må sørge for at stålverket blir sikret en overgang til det grønne skiftet.

Stor mot bilindustrien

Liberty Steels tidligere kunder har blant annet vært Jaguald Land Rover, Honda, Nissan, BMW og traktorprodusent New Holland.

Morselskapet GFG Alliance gikk på en kollaps i fjor grunnet at selskapets bank Greensill Capital gikk overende. Dette fikk følger for Liberty Steel i Storbritannia.

Vansker med å finne kjøper

- Den strukturelle nedgangen i britisk bilindustri har ført til at det er blitt vanskelig å finne en kjøper av Liberty Steel, sa en talsmann for GFG Alliance nylig. Helt siden mai i fjor har man søkt å finne en kjøper uten hell. Under denne tiden har stålverket klart å opprettholde sine forplikter overfor sine kunder.

KIlde: Steeltimes International

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078