23948sdkhjf

Britisk stålverk reddet - 660 stålarbeidere tilbake på jobb

660 arbeidere ved britiske Liberty Steel kan gå tilbake til jobbene sine etter at stålbedriften har fått inn ny kapital.

Britiske Liberty Steel har slitt økonomisk de siste årene, og har hatt behov for å få tilført kapital. Nå melder Steeltimes International at selskapet har fått 50 millioner pund i cash for å redde de 660 jobbene ved bedriften.

Kapitaltilførselen betyr at de 660 ansatte kan gå tilbake til jobbene sine, og at Liberty Steel kan starte opp igjen sin produksjon av "grønt" stål.

«Dette er en gledens dag» sa en talsmann for UK Steel til BBC, da nyheten nylig ble sluppet. Storbritannia er rammet av en energikrise, noe som førte til at Liberty Steel henvendte seg til statsminister Boris Johnson for hjelp før det var for sent.

Selv om pengene nå er kommet på bordet, sier Roy Rickhuss, som er tillitsvalgt for stålarbeiderne ved verket, at det er flere utfordringer for selskapet. Blant annet foregår det undersøkelser om alvorlig korrupsjon ved Liberty Steel.

Det er GFG-alliansen som nå har bidratt med midlene til at Liberty Steels spesialavdeling i Rotherham kan gjenoppta produksjonen for å lage miljøvennlig stål.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109