23948sdkhjf

Ytterligere forsinkelser for prestisjeskipet

Logistikk- og støtteskipet KNM «Maud» skulle være Forsvaret prestisjeskip, men etter at skipet kom til Norge for et år siden, har det vært mye trøbbel. Nå viser det seg at det blir ytterligere forsinkelser før det kan bli tatt operativt i bruk.

Det skriver Teknisk Ukeblad.

Nettstedet skriver at det vesentlige mangler som må utbedres, og derfor vil det nå være ytterligere forsinkelser før KNM «Maud» kan tas i operativt bruk. For ett års tiden siden steilte prestisjeskipet til Haakonsvern, hvor det hører hjemme. Der har det så å si ligget siden. Fra dag 1 etter at skipet ble overlevert fra verftet i Sør-Korea har det vært problemer, og de altså ikke løst ennå.

Teknisk Ukeblad refererer til Forsvarets årsrapport for fjoråret, og det er her det går fram at logistikkskipet fortsatt har mangler.

«Som følge av mangler ved leveransen og garantiarbeider, er Sjøforsvarets plan for operativ evaluering vesentlig forsinket. Fartøyet vil ikke oppnå «Full Operational Capability» (FOC) før i 2021», heter det i rapporten.

Videre skrives det i rapporten: «KNM Maud ankom i 2019 og har vært i garantitid hele 2019. Status er at fartøyet ikke er ferdig, det er utestående vesentlige garantisaker, og fartøyet mangler sjødyktighetsdokument».

Før KNM «Maud» kan bli operativt fartøy, må først verftet utbedre problemene. Dernest må skipet gjennomføre det som skalles «Flag Officer Sea Traing» hos britiske Royal Navy før det det blir fullt operativt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203