23948sdkhjf

Brødrene Aa: Primært ansatte i skrogproduksjonen som mister jobbene sine

Det er de som jobber med skrogproduksjonen som nå i all hovedsak mister jobbene sine ved Brødrene Aa i Hyen.

For noen uker siden ble det kjent at Brødrene Aa i Hyen må si opp nærmere 35 ansatte.

Nå er det klart at det er de som jobber i skrogproduksjonen som i all hovedsak mister jobbene sine. Men et lyspunkt finnes: Dersom situasjonen skulle bedre seg i løpet av ett år, vil de ha førsterett på å få jobben ved verftet.

Det er Firdaposten som skriver dette.

Slitt lenge under pandemien

Brødrene Aa har tidvis vært hardt rammet av koronapandemien, og har det siste året hatt flere permitterte både i Hyen og ved avdelingen i Eikesfjord. Men nå er situasjonen i utviklingen av turistfartøy blitt så kritisk at Brødrene Aa må til det skrittet å si opp 35 ansatte.

Det er om lag 35 ansatte som må sies opp, og ifølge verftsleder Even Rønnekleiv er det i all hovedsak personell innen selve skrogproduksjonen som nå må finne seg noe annet å gjøre.

For tiden er det kun ett Brim-fartøy som er under bygging ved verftet, og det ikke mange større ordrer som ligger inne, og dette er noe av bakteppet for nedbemanningen.

Kan bli utfordrende å vokse igjen

Rønnekleiv innrømmer overfor avisa at det kan bli utfordrende å vokse igjen.

– Men vi tømmer ikke virksomheten for folk og kompetanse. Vi skal ned på et nivå vi kjenner oss trygge på, og vi har på sikt ambisjoner om å vokse igjen, sier verftslederen avslutningsvis til avisa.

Når Brødrene Aa har gjennomført nedbemanningen si, vil tallet på ansatte ligge på mellom 145 og 150 personer, fordelt på Hyen og Eikefjord.

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078