23948sdkhjf

Storvik leverer godt i et år preget av usikkerhet og høye råvarepriser

Usikkerheten knyttet til høye råvarepriser, energikrise og høye aksjepriser er det som daglig leder Dag Sverre Sæsbøe i Storvik er mest bekymret for ved inngangen til det nye året.

Sæsbøe sier at Storvik AS ser ut til å lande på en omsetning og resultat på nivå med 2020.

Det skriver Aura Avis.

- Mangelen på investeringer i aluminiumsbransjen har vært det mest krevende for Storvik AS gjennom pandemien, sier den daglige lederen videre, og poengterer at aktiviteten knyttet til reparasjon, drift, modifikasjon og vedlikehold av maskiner og utstyr hos Hydro Aluminium Sunndal og Alcoa Mosjøen har gått som forventet i 2021.

Støpegods-vekst

- Vi opplever også en vekst innen støpegods, som leverer støpejern og støpestål-produkter over hele verden til aluminiumsindustrien. I tillegg har Engineering og Prosjekt har gjennomført flere gode prosjekter og har sikret flere store kontrakter, sier Sæsbøe til avisa.

På den andre siden har Engineering og Prosjekt blitt hardt rammet grunnet mangelen på investeringer i aluminiumsbransjen. Men en god ordrereserve på flere 10-talls millioner for 2022 er oppløftende.

RELATIVT GODT FORNØYD: Daglig leder Dag Sverre Sæsbøe i Storvik er relativt godt fornøyd med Storviks resultater og omsetning i 2020, til tross for høye råvarepriser og koronapandemien. FOTO: STORVIK

Lokale fagarbeidere

Sæsbøe er også svært glad for at Sunndal videregående skole får tilbake et linjetilbud for industriell produksjon, fordi dette sikrer tilgang på lokale fagarbeidere og lokal konkurransekraft.

- Den største nedturen i 2020 var at vi måtte avlyse en firmatur for alle ansatte på grunn av koronapandemien. Vi har også utsatt å bygge en ny felles matsal for de ansatte på Sunndalsøra. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å rose de ansatte for den innsatsen de har lagt ned og det gode smittevernet de har bidratt med slik at vi har hatt tilnærmet normal drift, sier den daglige lederen, og legger til at regnskapet for 2020 ikke er klart enda.

Etablert i 1913

Storvik er et ledende mekanisk- og teknologiselskap som ble etablert i 1913, og har hovedkontor på Sunndalsøra. Selskapet har også en avdeling i Mosjøen. Selskapet har mer enn 100 ansatte.

Kilde: Aura Avis

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096