23948sdkhjf

Batterifaget vil trenge 2000-3000 nye medarbeidere om to år – nå skal batterifagskolen etableres

Fire fylker ligger i kjømda for å få etablert batterifagskolen. På Kongsberg har man troen på at den ene skolen kan ligge.

Kongsberg er en attraktiv kommune for ingeniørarbeid og annet tilknyttet miljø. Nå vil kommunen kjempe for å få batterifagskolen for Viken nettopp hit.

Fagskolen i Viken, som studiested Kongsberg er en del av, får 5,6 millioner kroner i tilskudd for å opprette bransjeprogrammet Batterifagskolen, skriver Laagendalsposten.

Fire fylker

– Vi har fått pengene og kommer til å utvikle et kompetansemiljø på Kongsberg, sier rektor Eirik Hågensen til avisa.

Foruten Viken, skal det etableres batterifagskoler i Nordland, Innlandet, Hordaland og Rogaland, og det er meningen at piloteringen starter høsten 2022 ved Fagskolen. Ifølge en pressemelding fra Fagskolen vil batteriindustrien i Norge ha behov for 2000 til 3000 nye medarbeidere allerede om to år.

Til tross for at det ikke blir noe batterifabrikk på Kongsberg og at Equinor, Hydro og Panasonic har skrinlagt sitt batterifabrikk-prosjekt, satses det likevel på en batterifagskole i Norge.

Behov for kompetanse

I pressemeldingen fra batterifagskolen, går det fram at behovet for kompetanse innen batterifaget vil være stort.

– Batterifagskolen er et resultat av arbeidet BattKOMP-prosjektet, i regi av Norsk Industri, gjennomførte i vår. Rapporten de leverte beskrev kompetansebehovet på flere ulike nivåer for å etablere en fungerende batteriindustri i Norge, forklarer prosjektleder Tommy Hvidsten i pressemeldingen.

TIL KONGSBERG: Fagskolen i Viken, ved rektor Eirik Hågensen (t. h.) og pedagogisk leder og prosjektleder Tommy Hvidsten, satser på at batterifagskolen havner i Kongsberg. FOTO: FAGSKOLEN I VIKEN

Videre i pressemeldingen står det at «Fullførte studier ved batterifagskolen vil gi 30 studiepoeng og et vitnemål fra Fagskolen. Undervisningen blir en hybrid løsning med nettbaserte studier, kombinert med fire samlinger».

«Programmet skal bidra til at det etableres korte og fleksible utdanningstilbud tilpasset bransjenes behov. Tilbudene skal i tillegg til arbeidstakere også treffe de som nå er ledige og permitterte som følge av koronakrisen.», heter det også i pressemeldingen.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078