23948sdkhjf

Nordic Steel har fått kontrakt med Statnett som sikrer Oslos strømforsyning

Nordic Steel skal levere 150 tonn med stålstativer til Statnett for kabelanlegg i tunnelen Smestad-Sogn i Oslo.

- Vi er veldig glade for tilliten vi har fått fra Statnett til å levere utstyr i en svært viktig tunnel for fremtidens strømforsyning i Oslo. Her oppfyller vi de strengeste kravene til teknisk utførelse, leveringspresisjon, miljø og dokumentasjon, forteller Harald Moi, prosjektsjef i Nordic Steel.

Det er hele 150 tonn med stålstativer som skal settes opp i den 4,5 kilometer lange kabeltunnelen mellom Smestad og Sogn. Stålstativene er opphengssystem for kablene i tunnelen og de skal produseres i syrefast stål.

Største transformatorstasjon

Statnett er ansvarlig for det norske kraftsystemet med både utbygging og drift av høyspentlinjer og transformatorstasjoner. Mellom Smestad og Sogn i Oslo skal det installeres et 420 kV kabelanlegg i tunnel. Dagens kabler mellom stasjonene er gamle og må fornyes med kabler med større kapasitet for å sikre strømforsyningen i Oslo.

150 TONN STÅL: Nordic Steel skal levere 150 tonn med stålstativer til Statnetts kabeltunnel mellom Smestad og Sogn i Oslo. for kabelanlegg i tunnelen Smestad-Sogn i Oslo. FOTO: STATNETT

- For oss er det svært spennende å bidra til et så viktig arbeid for fremtidens strømforsyning. Statnetts utbygging sikrer at Oslo og Viken tåler både økt strømforbruk og befolkningsvekst i årene fremover. Vi gleder oss stort til å komme i gang med produksjonen av stålstativene til Statnett, sier Harald Moi.

Nok en viktig offentlig kontrakt

Nordic Steel er et av Norges best sertifiserte stålsenter og leverer avansert stålbearbeiding til alle bransjer. Kundene er både offentlige og private aktører. En stor offentlig kontrakt som med Statnett sikrer arbeid i flere måneder.

FOTO: NORDIC STEEL

- Vi har fått kontrakten med Statnett fordi vi totalt sett hadde det beste tilbudet. Det at vi nok en gang får tillit på en så betydelig offentlig kontakt, på et så viktig og krevende prosjekt, underbygger vår satsing som Norges ledende stålsenter. Vi har bred erfaring med å produsere utstyr i denne størrelsesordenen til ulike typer bygg, tunneler og installasjoner, og ser nå frem til nok et godt prosjekt sammen med Statnett, sier Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel.

 

Kilde: Nordic Steel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.119