23948sdkhjf

Nexans: Transport av elektrisk energi er et viktig bidrag til det grønne skiftet

Verdens største leggefartøy Nexans Aurora skal blant annet legge kabler som vil frakte energi fra offshore vind til land. Det blir et viktig bidrag i det grønne skiftet.

En milepæl ble nådd da Nexans Aurora ble innviet med kunder 22.september i år. Det norskdesignede skipet med kapasitet på 10.000 tonn kabel er bygget på Ulstein verft med en investering på nærmere 1,8 milliarder kroner.

– Nexans gruppen satser nå mye av investeringsmidlene sine i Norge, blant annet i norskbygde fartøy og utvidelse av kapasiteten vår i Halden og på Rognan. Det gir oss en unik mulighet til å bidra i det grønne skiftet, opplyser salgsdirektør Jon Seip i Nexans.

Strøm og fiber til alle

På Rognan rettes produksjonen mot kystnær elektrifisering, nå med lengre kabler som har større ledertverrsnitt. I tillegg leveres skreddersydde kombiprodukter som bringer fiber ut i mer grisgrendte strøk. Fabrikken på Rognan er blant verdens ledende på kombikabler. Langs hele kysten er det stort behov for utskiftning av kabler, ifølge Seip.

– Det er et uttalt ønske at det skal bo folk over hele landet, og da er sikker strømforsyning og fiber helt avgjørende. Dette kan vi levere på en bærekraftig måte.

Lang levetid

Produksjon og legging av kabler krever store mengder energi og materialer som plast og metaller. Derfor skal sjøkablene vare i 40 til 50 år, og kabler for byggenæringen lages for å vare i hele byggets levetid. Resirkulerte materialer skal benyttes der det er mulig.

– Filosofien vår er helt klar; for en del produkter skal hele 70 prosent av materialene som benyttes være resirkulert, og 100 prosent av det ferdige produktet skal kunne resirkuleres. På den måten kan vi bidra ytterligere til det grønne skiftet, fastslår Seip.

 

Kilde: Nexans

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14