23948sdkhjf

Braste i kaia selv om rederiet visste at giret ikke fungerte som det skulle

Sjøfartsdirektoratet ser alvorlig på at hurtigbåten MS «Gjerøy» kjørte inn i kaia 4. oktober i år.

Det var mandag kveld 4. oktober at hurtigbåten MS «Gjerøy» smalt inn i kaia på Selsøyvik i Rødøya kommune i Nordland. Flere passasjerer om bord reagerte på hendelsen, og en av dem sier til NRK at kollisjonen kunne gått ennå verre.

Nå har Sjøfartsdirektoratet tatt hendelsen nærmere i øyesyn, og det viser seg at direktoratet ser svært alvorlig på hendelsen, skriver NRK. Etaten skal nå granske risikovurderingen som Torghatten Nord gjorde før sammenstøtet fant sted.

Flere av de som var om bord i båten, ble lettere skadet da sammenstøtet skjedde.

Tok sjansen

MS «Gjerøy» skal ha hatt et defekt gir da hurtigbåten smalt inn i kaia i Selsøyvik. Til NRK har kilder opplyst at mannskapet om bord på båten før helga oppdaget at noe var galt med giret, men fordi det var helg var det vanskelig å få gjort med problemet. Rederiet skal derfor ha tatt sjansen på at giret ville holde. Det ser det altså ut til at det ikke gjorde mandag kveld 4. oktober.

Kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet i NRK sier at der alvorlig når et fartøy mister manøvreringsmulighet og kjører inne i kaia med påfølgende skader på både passasjerer og båt.

MS «Gjerøy» har allerede fått pålegg om å få orden på problemet før ferja igjen kan settes i trafikk. Her kreves det streng dokumentasjon på at manøvreringssystemet er satt i stand, og verkstedet som utfører jobben må sende inn rapporter som kontrolleres av Sjøfartsdirektoratet.

- Burde ha stoppet

Torghatten Nord opplyser at hurtigbåten hadde vært inne til reparasjon, og at det erfarne mannskapet om bord oppdaget at manøvreringen ikke var slik den skulle være. Likevel vurderte de det dithen at det var forsvarlig å seile.

- I etterpåklokskapens lys kan man si at de burde ha stoppet, sier adm. dir. Torkild Torkildsen i rederiet til NRK.

– Vi beklager at folk ble skadet i sammenstøtet. Vi jobber hver dag med sikkerhet, og det har høyeste prioritet, legger han til.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11