23948sdkhjf

Vestnes Ocean innreder verdens største cruiseskip

Florø-bedriften Vestnes Ocean leverer innredning til verdens største cruiseskip.

Cruiseskipet er under bygging i Frankrike, og skal hete «Wonder of the Seas» når det står ferdig. Det er det franske verftet Chantiers de l’Atlantique som bygger skipet, melder Firdaposten.

Vestnes Ocean er et lokalt firma fra Florø, som har de senere årene har spesialisert på skipsinnredning, og i 2007 bestemte selskapet seg for å satse på det internasjonale markedet. Dette har gitt resultater, og Vestnes Ocean leverer nå deler av innredningen til verdens største cruiseskip. Og ikke nok med det: Bedriften har nå størstedelen av omsetningen sin fra utlandet.

Vestnes Ocean

INTERNASJONALT: Florø-bedriften Vestnes Ocean har hatt suksess med å satse internasjonalt med sine skipsinnredninger. Nå innreder de verdens største cruiseskip i Frankrike. FOTO: VESTNES OCEAN

Byggingen av «Wonder of Seas» tok til for halvannet år siden.

 - Vi har levert og montert innredning, som gulvsystem, vegger, tak og møbler. Dette er i mannskapsområdene på båten og i tillegg har vi stått for innredningen av hele brua. Totalt har vi hatt 4000 kvadratmeter som vi har jobbet på, sier daglig leder Jonny Bjørnset til Firdaposten. Til sammen har 15 ansatte jobbet på gigantskipet.

FØLGER MED: Engineering manager hos Vestnes Ocean, Alicja Walczak, på besøk ved verftet i Frankrike. I bakgrunnen "Wonder of The Seas". FOTO: VESTNES OCEAN

Frankrike er ifølge den daglige lederen blitt et nøkkelmarked for Vestnes Ocean, og selskapets ansatte har jobbet parallelt på søsterskipet til «Wonder of the Seas», som blir bygd ved samme verft. Og ytterligere to skip i Frankrike står på listen over jobber de skal gjøre, med opsjon for ytterligere to fartøy.

I tillegg har Vestnes Ocean gjort oppdrag i Tyrkia, Singapore og Polen. Her er byggingen ofte basert på «lean-metodikken», som bilbransjen har vært foregangsbransje for.

Det nye cruiseskipet som nå er under bygging i Frankrike blir 362 meter langt og har 18 dekk. I tillegg et mannskap på 2300 og en kapasitet på nærmere 7000 passasjerer. Skipet skal settes i drift i januar, og skal primært seile i Asia-regionen.

Som følge av økt oppdragsmengde i Frankrike, har Vestnes Ocean etablert et kontor i landet.

SAMMEN: Ansatte fra Vestnes Ocean sammen med franske skipsbbyggere ved verftet i Frankrike. FOTO: VESTNES OCEAN

Prosjektleder Torleif Standal sier til lokalavisa at selskapets spesialitet har vært arbeid i styrehus og de tekniske operasjonsrommene.

I Norge er Norled og Fjord1 store kunder av Vestnes Ocean.

 

 

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11