23948sdkhjf

Tråler sank etter brann: Nå blir det rettslig oppgjør om hvem som hadde ansvaret for brannen

Husker du den russiske tråleren som sank i Tromsøs havnebasseng etter en kraftig brann i september 2019? Nå går rederiet til søksmål mot Tromsøfirmaet som utførte arbeider på båten i forkant av brannen.

Det er ifølge Nordlys oppstått en delikat sak mellom rederiet som eide tråleren «Bukhta Naezdnik», som sank i Tromsøs havnebasseng september 2019, og et firma fra Tromsø som utførte arbeider om bord på båten like før den begynte å brenne og deretter sank.

Eierne av tråleren mener nemlig Tromsøbedriften Tromsø Mekaniske, som utførte varmearbeid i baugen på båten like før brannen startet, er ansvarlig for brannen. Tromsø-bedriften på sin side avviser alle anklager og søksmålet.

- Rederiet trenerte slukkingen

Advokat Olav Johansen representerer Tromsø Mekaniske i saken, og han avviser at selskapet har noe som helst ansvar i saken.

-Rederiet skulle selv klargjøre området for arbeid og de hadde også ansvar for å stille med brannvakt. Rederiet trenerte slukkearbeidet og opptrådte på en slik måte at det var til hinder for slukkingen, sier han til avisa.

På den andre siden har vi rederiet og en rekke forsikringsselskap som krever erstatning fra Tromsøbedriften. Nordlys skriver at det ikke er oppgitt hvor stort beløp det er snakk om saken, men avisa anslår at det kan være snakk om store beløp.

Forlik

Det er inngått forlik mellom Tromsø Havn og rederiet som eide tråleren.

I en tidligere rapport som ble overlevert fra Arbeidstilsynet kom det fram at Tromsø Mekaniske ikke hadde gjort noe feil i sakens anledning. Selskapets rutiner under arbeid ved varme var fulgt, mente tilsynet.

I samme rapport kom det fram at det bare er hydraulikkoljen som kunne bidra til utviklingen av brannen i det omfanget den fikk.

Satt av 10 dager til saken

Det er ifølge Nordlys satt av 10 dager til rettssaken i Nord-Troms og Senja tingrett i mars 2021. Men før dette skal partene møtes til forliksmøte i desember.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109