23948sdkhjf

Fortsatt stor verdiforskjell på grønne prosjekt og oljerelaterte prosjekt

Oppgradering av den gamle oljeplattformen Njord er verd mer enn fem milliarder kroner for Aker Solutions, mens selskapets kontrakt på havvindprosjektet Hyywind Tampen «bare» er verd 1,5 milliarder kroner.

Aker Solutions jobber både mot olje- og gass-næringen og fornybare energikilder. Forskjellen som beskrives i ingressen er betegnende for norske verft: Kontraktene til olje og gass er fortsatt langt mer verd enn kontrakter som tildeles innen fornybar energi.

Det er NRK som skriver dette, og trekker også fram at 1500 ved Aker Solutions på Stord jobber med å oppgradere Njord-plattformen, mens bare 200 er involvert i havvindprosjektet.

Aker Solutions som konsern hadde en omsetning på 13,9 milliarder kroner i andre kvartal. 17 prosent av omsetningen kom fra fornybare prosjekter.

– På Hywind Tampen lærer vi mye nytt. Innen fornybar vil det være behov for å mestre andre kvaliteter enn det vi gjør i dag. Mestrer vi ikke det vil vi bli olje- og gassdyret som lager ting ingen har bruk for, sier konsernsjef i Aker Solutions, Kjetel Digre, til NRK.

Han kan opplyse at innen 2030 har konsernet som mål at to tredeler av omsetningen være knyttet til fornybare energikilder.

Snart kommer skroget til det flytende produkjonsskipet Johan Castberg.

Digre mener det er behov for en oppvåkning innen fornybar energi i Norge. Han viser til at mange land og regioner i verden ligger langt framme i utvikling av fornybar energi.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.329