23948sdkhjf

Nortech pøser ut etasjeskillere til byggeindustrien

Nortech på Skotselv i Viken er ikke som så mange andre bedrifter her i landet. Her produseres nemlig etasjeskillere på bestilling etter kundenes spesifikasjoner. Og selskapet har mer enn nok å gjøre for tiden.

Bjelkene som Northech produserer på bestilling og etter behov fra kundene, veier mellom 2,5 og 3 tonn. Produktet har flere typer navn: HSQ-bjelker, hattebjelker og etasjeskillere.

– I et normalår omsetter vi for snaut 100 millioner kroner, men koronaen gjorde at vi ikke klarte å passere den magiske grensen i fjor, sier daglig leder Pål Leversby til Bygdeposten.

Foruten å levere til bygg- og anlegg, er det offshore som er den største kunden for Nortech. I tillegg står en tredel av norske stålverksted på kundelista.

Men til Bygdeposten sier den daglige lederen at de også er gode på sveising, og tar både på seg større og mindre private oppdrag, hvis det skulle dukke opp.

STØRST: Hos Nortech finner vi Norges største vannskjærer. Den ruver i produksjonshallen til Skotselv-bedriften. FOTO: MASKINREGISTERET

Fjoråret endte med en omsetning på 92 millioner kroner, og med et oveskudd på om lag 3,5 millioner. Det ble en treg start på 2021 også, ifølge Leversby, men at det nå har begynt å løsne skikkelig.

Hos Nortech finner blant annet Norges største vannkjærer, og vi finner også landet største skjærebrenner her også.

Nortech har i dag 49 ansatte, hvorav 40 jobber i produksjonen. Alle her er polske arbeidere.

TRENGER FLERE: Daglig leder hos Nortech i Skotselv, Pål Leversby, trenger flere ansatte. FOTO: MASKINREGISTERET

- Årsaken er at det har vært vanskelig å finne kvalifiserte sveise- og platearbeidere i Norge, sier Leversby. Og nå trenger han flere.

– Nortech er på jakt etter fire-fem nye produksjonsmedarbeidere, røper den daglige lederen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.173