23948sdkhjf

Hos Nortech jobber det bare polakker

Bortsett fra den daglige lederen og markedsansvarlige, som begge er norske. Bedriftens spesialitet er etasjeskillere i stål.

Hvorfor jobber det så og si bare polakker hos Nortech på Skotselv, lurer du kanskje på?

Jo, det har sin naturlige forklaring i at på 1990-tallet etablerte gründerne av bedriften en gipsfabrikk i Polen. Derfra tok de med seg flere polske ansatte og etablerte en stålbedrift i Skotselv i Buskerud i 1995.

Gode tall, men nå utfordres de

Senere har det ballet på seg, og mange av de ansatte har hentet sine sønner til det lille tettstedet i Øvre Eiker for å jobbe ved stålbedriften.

Nortech leverer i all hovedsak etasjeskillere i stål til norsk byggebransje. Men de leverer også produkter til offshore-næringen, skriver Eikerbladet.

Helt siden oppstarten har bedriften alltid levert gode tall, men etter Russlands krigføring i Ukraina, har tempoet i veksten stanset noe opp. Stålprisene skjøt i været, og det siste året har byggebransjen slitt voldsomt – og dette merker Nortech godt.

Maskiner: Nortech har en moderne maskinpark til å kutte og bearbeide stål. Foto: Maskinregisteret

- Halvparten av vår leveranse er i stål. I 2022 var det voldsom uro i markedet. Stålprisene fôr rett i taket da Russland bombet stålverket Azovstal i Ukraina. Prisen på stål doblet seg på to måneder. Til tross for at volumet var det samme fra året før, og vi hadde omsetningsrekord i kroner, var ikke driftsøkonomien forandret.  Egentlig hadde vi nok lavere drift enn vanlig, men på grunn av prisen på stål, ble det slik, sier Pål Leversby som er markedssjef i Nortech, til Eikerbladet.

Boligbygging-utfordring

Det er spesielt utfordringene innen boligbygging som Nortech nå merker. Derfor har bedriften måtte utføre flere vedlikeholdsoppdrag enn det som har vært vanlig.

Leversby sier at situasjonen er krevende,men at de klarer seg. De tøffe tidene innebærer at visjonene om kraftig vekst er endret, og at man nå satser på å være en stabil leverandør, og at de i stedet har et sterkt ønke omå bli bedre på det de holder på med.

Tøffe tider: - Det er tøffe tider, men vi klarer oss, sier markedssjef Pål Leversby i Nortech.Foto: Maskinregisteret

-Vi er anset for å ha høy kvalitet på leveransene våre og at vi kan levere på kort varsel. Det skal vi trygge vår fremtid på, avslutter Leversby.

Har 60 ansatte

Ifølge Proff.no har Nortech 59 ansatte.

Nortech leverer til hele landet, men det er Oslo-området som er hovedmarkedet deres.

Kilde: Eikerbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109