23948sdkhjf

Spansk stålprodusent til Fredrikstad

Den spanske stålprodusenten Ersi Group vil satse i Norge, og har valgt Fredrikstad som base for sine operasjoner her i landet.

Ersi Group er ifølge Fredriksstad Blad (FB) på vei inn i lokalene til det som en gang huset Sønnichsen. Dette var en stål- og rørbedrift som holdt på fram til 2012 i Plankebyen. Etter at Europris har hatt tilgang til deler av lokalene, er det nå klart for ny stålproduksjon i bygget i Lisleby.

Ersi Group, som ifølge FB er representert i 12 land verden over, får i de gamle lokalene 4500 kvadratmeter å boltre seg på, og det varsles nyansettelser.

Til lokalavisa forteller Terje Holmskau i Holmskau Eiendom, som eier bygget Ersi Group skal flytte inn i, at det er snakk om et stort firma som driver med stålkonstruksjon på bygg og infrastruktur. Han kan legge til at innflyttingen skulle skjedd i oktober, men at dette nå er forsinket på grunn av koronaen.

Ifølge Ersi Groups nettsider er hovedområdene deres konstruksjon, forsyning, transformasjon og montering i passivt armeringsstål i betongkonstruksjoner.

Styrelederen i det spanske selskapet opplyser til FB at de skal ansette lokalt, og at den daglige driften vil være i gang i løpet av første kvartal neste år. Det er i skrivende stund usikkert hvor mange som vil bli ansatt i lokalene i Lisleby i den tidligere Østfold-byen.

Og så kan man spørre seg hvorfor Ersi Group nettopp velger Fredrikstad som sitt hovedkontor i Norge. Styrelederen har svaret til FB:

-Det ligger godt plassert for noen av våre viktigste rørledningsprosjekter, sier han.

Ersi Group er blant annet etablert i Italia, Danmark, Mexico og Argentina.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094