23948sdkhjf

SE SKADE-BILDENE: Dramatisk ferjekrasj får følger

Den dramatiske ferjekrasjen i Mosjøen før pinsen får følger. Sjøfartsdirektoratet har inspisert både ferja og lastebåten, og ferja må repareres før den kan få seile igjen.

Det medfører utfordringer for det lille rederiet Sjøtind, som eier og drifter bilferja MF «Kvitholmen». Det var dette fartøyet som krasjet inn i lastebåten «Sigyn W». Lastebåten fikk tre hull i skroget som følge av sammenstøtet, men fikk etter reparasjoner tillatelse av Sjøfartsdirektoratet til å seile igjen. Verre er det da med bilferja MF «Kvitholm». Den må repareres før den kan være i drift igjen.

Tre skadet, en alvorlig

Det er kommet fram at kollisjonen mellom de to fartøyene ved ferjeleiet i Mosjøen like før pinsen var svært dramatisk. Tre ble skadet, en alvorlig.

Utfordringen for rederiet Sjøtind er at MF «Kvitholm»s reserveferje er ute på et annet oppdrag, så nå arbeides det med å få rederiets nyanskaffelse MF «Lofotferje 1» klar til drift, skriver Helgelendingen.

Inntil videre har rederiet fått leie hurtigbåten «Frovær» på strekningen i Vefsnfjorden, men denne båten tar ikke større kjøretøy, noe som har ført til at melkebilen ikke har vært på gårdsbrukene siden onsdag før ulykken. I pinsen ble det dessuten meldt om lange ventetider for å komme med «Frovær», som kun kan ta med seks biler. MF «Lofotferje 1» tar seks færre biler enn MF «Kvitholm».

Ferjekollisjon

HULL I SKROGET: Lastebåten fikk flere hull i skroget etter at ferja kolliderte med fartøyet. FOTO: VEFSN BRANN OG REDNING

I anbudet som Sjøtind fikk fra fylkeskommunen var det satt klare krav til reservefartøy, skriver Helgelendingen videre. En reserveferje skal kunne settes inn etter åtte timer og skal ha samme krav som hovedfartøyet når det gjelder antall personbiler.

Mannskapet traumatisert

Daglig leder i rederiet opplyser til avisa at mannskapet som var på jobb da ulykken skjedde har vært med på en traumatisk opplevelse og at dette preger dem. Rederiet jobber nå altså med å finne en fullverdig erstatning til MF «Kvitholm».

Sjøtind vil foreta sin egne gransking av ulykken, og politiet vil også etterforske saken.

Også Sjøfartsdirektoratet vil vurdere en gransking av sammenstøtet. Direktoratet er i tett kontakt med Havarikommisjonen om ulykken.

Det var til sammen sju passasjerer om bord i bilferja da krasjen skjedde i forrige uke. Tre av dem ble fraktet til sykehus, en av dem med alvorlige skader. Alle tre skal ha fått bruddskader.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.438