23948sdkhjf

Uro blant 650 Hydro-ansatte

Det er stor bekymring blant 650 ansatte i Hydro etter at selskapet vurderer å selge valseverkene i Holmestrand og Karmøy.

Bakgrunnen for vurderingen av å selge valseverkene er at forretningsområdet over tid har hatt svak lønnsomhet. Ved de to anleggene arbeider det 650 ansatte. I tillegg til valseverkene i de to norske byene, har Hydro slik produksjon også i Tyskland, skriver NRK.

Hydros ledelse skal ikke være foirnøyd med inntjeninger over tid for anleggene, og det forventes at et salg av hele eller deler av virksomheten er nært forestående. Denne uvissheten tærer på de ansatte ved de to hjørnesteinsbedriftene.

Dette framstår som helt uforståelig for meg. Vi leverer det mest grønne aluminiumsproduktet i verden. Vi resirkulerer all aliminium vi har. Grønnere blir det ikke. Dette må kun dreier seg om penger, sier hovedtillitsvalgt i Fellesforbundet ved Hydro Holmestrand, Rolf Arnesen, til NRK.

De ansatte får nå støtte fra politikerne i både Holmestrand, Karmøy, Høyanger og Årdal som vil gjøre alt de kan for å stanse salget. Hydros verk i Høyanger og Årdal leverer nemlig aluminiumet til de valseverkene.

Ordførerne sier at anleggene er svært viktige hjørnesteinsbedrifter på de to stedene. Også Ap-leder Jonas Gahr-Støre har engasjert seg i saken.

Informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, forklarer til NRK at det aktuelle området har hatt svak lønnsomhet over lang tid.

– Hydro ønsker å investere både i den norske virksomheten videre og i valsesystemer. Vi har derfor sett på om det er andre konstellasjoner som kan gjøre at valsesystemet kan få en bedre utvikling fremover, sier han til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125