23948sdkhjf

ABB-robot øker effektiviteten og forbedrer arbeidsmiljøet hos Norges største trykkeri

RobotNorge leverer komplett robotcelle for palletering av bunter i produksjonen hos Ålgård Offset.

Med produksjon av over 500 millioner magasiner og blader i året er Ålgård Offset i Rogaland Norges største trykkeri.

HMS i søkelyset

Den nye robotcellen fra RobotNorge, eneforhandler av ABB-roboter i Norge, bidrar til å styrke trykkeriets posisjonen, øke effektiviteten og gi bedre helse, miljø og sikkerhet (HMS) for medarbeiderne.

- Vi tar i bruk helautomatisk palletering av bunter fra produksjonen på reisen mot å bli det mest lønnsomme, effektive og største grafiske senteret i Skandinavia, sier Gaute Jakobsen, driftssjef hos Ålgård Offset. – Tidligere ble operasjonen gjort manuelt. Roborcellen blir derfor helsebringende og positiv for våre ansatte, som får nye oppgaver internt.

Lokalt samarbeid

Trykkeriet hadde lenge vært på jakt etter en automatisk løsning for palleteringen, og den endelige ideen ble unnfanget under et oppdrag.

- Det hele startet i slutten av 2019 da vi trykket en jubileumsbok for ABB. Med roboter som en del av innholdet fikk vi en ide om å få til prosjektet lokalt, forklarer driftssjefen. - Vi tok kontakt med RobotNorge i nabobyen Klepp. Etter noen møter besluttet vi å gjennomføre prosjektet.

Ifølge Jakobsen har samarbeidet med RobotNorge vært godt.

- Teamet deres er kompetente og vi har i samarbeid kommet frem til en robotcelleløsning som kan ha et internasjonalt potensial i trykkeribransjen.

Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og den nye robotcellen tas i bruk i starten av 2021.

ABB i Norge leverer ikke roboter direkte i markedet, men har et blomstrende innovasjonsmiljø i verdensklasse med rundt 50 ingeniører og forskere for lakkeringsroboter på Bryne.

RobotNorge er landets ledende robotiseringsselskap og eneforhandler av ABB-roboter i Norge. RobotNorge utvikler robotløsninger for fremtidens produksjonsbehov. Tradisjonelle, industrielle roboter kombineres med ny teknologi som avansert sensorikk, kamera, maskinlæring og kunstig intelligens noe som åpner for mange nye bruksområder i ulike bransjer.

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079