23948sdkhjf

- Tiltakene må gi forutsigbarhet for næringslivet

– Smitteverntiltakene må følges opp med beslutninger som reduserer belastningen og gir forutsigbarhet for næringslivet.

Det sier Ingrid Solheim, administrerende direktør i StS-gruppen, som natt til fredag ble hardt rammet av regjeringens nye innreiserestriksjoner. 75 polakker kom seg ikke til Norge før grensene ble stengt natt til fredag.

StS-gruppen jobber ifølge Bergensavisen (BA) spesielt inn mot oljerelatert industri og anleggsområder. 75 polakker kommer til Norge i to uker for å jobbe, og så reiser de hjem i tre uker. Bedriften er avhengig av arbeidskraften, men nå blir det svært utfordrende for bedriften på grunn av det nye innreiseforbudet.

FORUTSIGBARHET: – Smitteverntiltakene må følges opp med beslutninger som reduserer belastningen og gir forutsigbarhet for næringslivet, sier adm. dir. Ingrid Solheim i StS Gruppen etter at regjeringen innførte innreiseforbud til Norge. FOTO: STS GRUPPEN

Ingrid Solheim sier hun har forståelse for at smittevern må være høyest priortert, men understreker at industrien tilhører den seriøse delen av norsk arbeidsliv, og hun er oppgitt over at nok en restriksjon kommer overraskende på bransjen.

– Smitteverntiltakene må følges opp med beslutninger som reduserer belastningen og gir forutsigbarhet for næringslivet, sier hun til BA. Hun mener at industrien på Vestlandet har innført strenge tiltak.

Til BA forteller hun at de ansatte har stor forståelse for smitteverntiltak som settes i verk, og at disse har forholdt seg positive til endring i arbeidstidsordninger, testregimer og karanteneregler.

– Men nye innreiseregler skaper usikkerhet og frustrasjon. Dette handler om muligheten til anstendig arbeid, inntektssikring og å ivareta familielivet, legger hun til.

Bergensavisen har også vært  i kontakt med Aker Solutions som har fire verft på vestlandet, og der det er 950 utenlandske arbeidere. Ved Aker Solutions jobbes det nå med å få arbeidere som allerede er i Norge til å bli lengre. Kommunikasjonssjef Odd Nautdal hos Aker Solution opplyser til avisa at det er alvorlig når grensene blir stengt fordi de har så mange utenlandske arbeidere.

-Men vi håper at de nye restriksjonene blir så kortvarige som mulig, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125