23948sdkhjf

Aker Solutions «Årets Lærebdrift»

Aker Solutions har fått prisen og hedersbetegnelsen «Årets lærebedrift 2022» av Rogaland Fylkeskommune.

Solid opplæringsbedrift som tar et stort samfunnsansvar ved å gi personer med ulik bakgrunn og helsemessige utfordringer mulighet til et tilpasset løp.

Det er en av begrunnelsene for at konseret ble årets lærebedrift 2022.

– Vi er stolte og ydmyke over å få denne prisen. Lærlinger er viktig for oss og et satsingsområde for bedriften. Vi trenger dem for å løse energiutfordringene i framtiden, sier verftsdirektør i Aker Solutions Egersund, Jan Ertesvåg.

Video: Rogaland Fylkeskommune

Tilbyr tilpassede løp

Aker Solutions AS Stavanger og Egersund har 95 personer på lærekontrakt innenfor 13 ulike lærefag, hovedsakelig innenfor industrifag, logistikk og elektrofag. Bedriften tilbyr arbeidstrening i samarbeid med NAV. Samtidig legger de til rette for at voksne skal få muligheten til å avlegge fagprøven, enten som lærlinger eller som praksiskandidater. De tar også inn lærekandidater og har god oppfølging av lærlingene i samarbeid med opplæringskontorene de er medlem av.

– Vi er opptatt av å se den enkelte lærling. Læretiden er starten på arbeidslivet i Aker Solutions, og de unge skal utvikle seg i bedriften i et livsfaseperspektiv, sier Ertesvåg.

Årlig utdeling

Yrkesopplæringsnemnda i Rogaland deler årlig ut prisene «Årets lærebedrift» og «Årets hederspris» innen fag- og yrkesopplæring. Juryen fremhever at årets lærebedrift er jobber aktivt ut mot skoler og tar imot elever i praksis. I tillegg har de fokus på å rekruttere flere kvinner.

– Bedriften tar et stort samfunnsansvar ved å tilby personer med ulik bakgrunn og helsemessige utfordringer et tilpassede løp. De legger også til rette for at voksne skal få muligheten til å avlegge fagprøven, enten som lærlinger eller praksiskandidater, sa Tone Grindland, regiondirektør i NHO, under prisutdelingen i Stavanger.

Kilde: Kilde: Rogaland Fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109