23948sdkhjf

Aker Solutions «Årets Lærebdrift»

Aker Solutions har fått prisen og hedersbetegnelsen «Årets lærebedrift 2022» av Rogaland Fylkeskommune.

Solid opplæringsbedrift som tar et stort samfunnsansvar ved å gi personer med ulik bakgrunn og helsemessige utfordringer mulighet til et tilpasset løp.

Det er en av begrunnelsene for at konseret ble årets lærebedrift 2022.

– Vi er stolte og ydmyke over å få denne prisen. Lærlinger er viktig for oss og et satsingsområde for bedriften. Vi trenger dem for å løse energiutfordringene i framtiden, sier verftsdirektør i Aker Solutions Egersund, Jan Ertesvåg.

Video: Rogaland Fylkeskommune

Tilbyr tilpassede løp

Aker Solutions AS Stavanger og Egersund har 95 personer på lærekontrakt innenfor 13 ulike lærefag, hovedsakelig innenfor industrifag, logistikk og elektrofag. Bedriften tilbyr arbeidstrening i samarbeid med NAV. Samtidig legger de til rette for at voksne skal få muligheten til å avlegge fagprøven, enten som lærlinger eller som praksiskandidater. De tar også inn lærekandidater og har god oppfølging av lærlingene i samarbeid med opplæringskontorene de er medlem av.

– Vi er opptatt av å se den enkelte lærling. Læretiden er starten på arbeidslivet i Aker Solutions, og de unge skal utvikle seg i bedriften i et livsfaseperspektiv, sier Ertesvåg.

Årlig utdeling

Yrkesopplæringsnemnda i Rogaland deler årlig ut prisene «Årets lærebedrift» og «Årets hederspris» innen fag- og yrkesopplæring. Juryen fremhever at årets lærebedrift er jobber aktivt ut mot skoler og tar imot elever i praksis. I tillegg har de fokus på å rekruttere flere kvinner.

– Bedriften tar et stort samfunnsansvar ved å tilby personer med ulik bakgrunn og helsemessige utfordringer et tilpassede løp. De legger også til rette for at voksne skal få muligheten til å avlegge fagprøven, enten som lærlinger eller praksiskandidater, sa Tone Grindland, regiondirektør i NHO, under prisutdelingen i Stavanger.

Kilde: Kilde: Rogaland Fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078