23948sdkhjf

Aker Solutions sikrer kontinuitet som vedlikeholds- og modifikasjonsentreprenør

Aker Solutions fortsetter å fungere som leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester (M&M) på Johan Sverdrup-feltet.

Forlengelsen skjer i henhold til en eksisterende rammeavtale som varer til februar 2026.

Kontraktsverdien anses som betydelig. Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt på mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Har vært en stor leverandør til Johan Sverdrup

Aker Solutions har vært en betydelig entreprenør på Johan Sverdrup-feltet og levert flere offshoreplattformer og har vært involvert i alle prosjektutviklingsstadier av Johan Sverdrup. Siden olje- og gassproduksjonen startet i 2019 har selskapet levert M&M-tjenester under en eksisterende avtale. Utvidelsen er gitt for å sikre koordinering og utnytte synergiene i pågående prosjektaktiviteter. Kontrakten skal forvaltes fra Stavanger og prefabrikasjon skal gjøres ved verftet i Egersund.

- Vi er glade for å fortsette vårt langsiktige samarbeid med Equinor på Johan Sverdrup-feltet, det tredje største på norsk sokkel. Aker Solution har allerede vært dypt involvert gjennom alle faser fra tidlig prosjektering til konstruksjon og prosjektgjennomføring og oppkobling. Kontinuitet av personell og systematisk kunnskap er avgjørende for å levere de beste og sikreste vedlikeholds- og modifikasjonstjenestene fremover, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions’ elektrifiserings-, vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomhet.

Vil levere olje og gass i mer enn 50 år

Det er forventet at Johan Sverdrup-feltet vil levere olje og gass i over 50 år. I det første produksjonsåret produserte feltet olje og gass med 90 prosent lavere CO2-utslipp enn gjennomsnittlig globalt nivå, (målt i kg CO2 per produsert fat). På topp er det anslått at Johan Sverdrup kan produsere opptil 30 prosent av den totale olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel, og forventes å levere ressurser på 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter.

– Vi opplever at vår kunde Equinor ser frem til å fortsette samarbeidet og sikre gode leveranser sammen med oss, sa Eikeseth.

Aker Solutions vil bestille en ordreinngang i fjerde kvartal 2022 i segmentet elektrifisering, vedlikehold og modifikasjoner.

Kilde: Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172