23948sdkhjf

Vindparken Dogger Bank tildeler rekordstor turbinkontrakt som skaper nye lokale arbeidsplasser

Vindparken Dogger Bank og GE Renewable Energy har i inngått kontrakter som bekrefter valg av Haliade-X-turbinen på 13 megawatt for A- og B-fasene av verdens største havvindpark, Dogger Bank.

Det går fram av en pressemelding fra Equinor.

Kontraktstildelingen forutsetter prosjektfinansiering for Dogger Bank A og B og omfatter bestilling av 190 turbiner.  Installering utenfor kysten av nordøst-England vil fordele seg på 95 turbiner for hver av de første to fasene av Dogger Bank.

Dette blir de første Haliade-X-turbinene på 13 megawatt som installeres i verden. Én omdreining av en Haliade-X 13MW-turbin kan produsere nok elektrisitet for ett britisk hjem i mer enn to dager.

NYE ARBEIDSPLASSER: Avtalen om Dogger Bank gir nye arbeidsplasser i Storbritannia. FOTO: EQUINOR

Som en del av avtalen vil GE Renewable Energy etablere sine havneaktiviteter ved Able Seaton Port i Hartlepool. Havnen vil fungere som base for turbinserviceutstyr og installasjons- og ferdigstillingsvirksomhet for Dogger Bank A and B. Dette vil sikre leveranse av bestanddeler til hver av GEs Haliade-X 13MW-turbiner til spesialhavnen, blant annet motorcellen, tre tårnseksjoner og tre 107 meter lange blader, for formontasje ved Able Seaton-havnen før transport ut til Nordsjøen for installering.

Denne aktiviteten vil skape 120 fagstillinger ved havnen under byggeperioden. Turbin-installeringen for Dogger Bank A forventes å starte i 2023.

Dagens kontraktskunngjøring omfatter også en femårig service- og garanti-avtale som støtter driftsrelaterte stillinger for vedlikehold av vindparken. Denne avtalen for Dogger Bank fase A og B vil utgjøre rundt 120 av de totalt 200 langsiktige jobbene som vil bli basert i Port of Tyne, der vindparkens nye drifts- og vedlikeholdsbase skal ligge.

GEs service-team vil lokaliseres sammen med Dogger Banks drifts- og vedlikeholdsteam i Port of Tyne. Samlet antall stillinger hittil i nordøst-England knyttet til utvikling og drift av havvindparken Dogger Bank er dermed 320.

Rekrutteringsaktiviteten forventes å starte i begynnelsen av 2021, og stillinger vil bli utlyst etter hvert av GE og av Dogger Bank på Dogger Banks nettsted og i sosiale mediekanaler.

Havvindparken Dogger Bank Wind er et fellesprosjekt (joint venture) mellom SSE Renewables, som er operatør for byggingen av vindparken, og Equinor, som blir driftsoperatør for prosjektet på 3.6 GW gjennom hele dets levetid på minst 25 år. Prosjektet ligger over 130 km utenfor Englands nordøstkyst og får kapasitet til å levere strøm til opp mot 4,5 millioner britiske hjem hvert år når utbygingen er fullført i 2026. På grunn av anleggets størrelse og skala bygges det ut i tre faser etter hverandre; Dogger Bank A, Dogger Bank B og Dogger Bank C.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.158