23948sdkhjf

Forsvarsmateriell valgte Kongsberg for leveranse av nytt NATO Bånd IV taktisk radiolinje system

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KAD)og Forsvarsmateriell (FMA) har signert avtale om leveranse av et nytt taktisk radiolinje system.

Flexible High Capacity Link (FHCL) vil være Forsvarets nye taktiske radiolinje, med serieleveranser fra mai 2021. Avtalen har en verdi på 128 millioner kroner, og innebærer å integrere og levere en helhetlig systemløsning med KADs radioplattform RL542A som den sentrale komponenten.

Les også: Forsvarsoppgradering sikrer arbeidsplasser

Radioplattformen er utviklet av KAD, og vil i FHCL bli satt i et system med antenner, kabler, bæreutrustning og annet tilbehør tilpasset det norske Forsvarets behov for bruk under krevende forhold. KAD har levert mere enn 3,800 radiolinjer til 21 land verden over og anses som en ledende leverandør av taktisk radiokommunikasjon. Kongsbergs radiolinje-systemer er en sentral komponent i blant annet NASAMS og Patriot luftvernsystemer.

Denne kontrakten vil bidra til et betydelig kapasitetsløft for det norske Forsvaret, samt øke eksportmulighetene for produktet.

- Forsvarets valg av KADs radiolinjer understreker vår ledende posisjon innenfor dette segmentet. Det tette samarbeidet med kompetente og konkurransedyktige norske leverandører er et fortrinn i eksport i sterk konkurranse på det internasjonale markedet. Eksport av FHCL vil også gi betydelige muligheter for våre leverandører, sier Pål Bratlie, divisjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109