23948sdkhjf

300 arbeidere får ikke jobbet grunnet karantenereglene

Sts Gruppen i Bergen har 309 utenlandske arbeidere som pendler mellom hjemlandet og arbeidsstedet. Nå får ikke Sts Gruppen brukt dem på grunn av karantebestemmelsene i forbindelse med koronakrisen.

Det er Bergensavisen (BA) som skriver dette.

Til vanlig jobber de 309 utenlandske arbeiderne ved Sts Gruppen i Bergen to uker og så reiser de hjem i tre uker. Men nå kommer de seg ikke på jobb, som følge av karantenebestemmelsene i forbindelse med koronakrisen.

Det skaper utfordringer for bedriften, som arbeider med isolasjon, stillas og overflatebehandling på plattformer og anleggsområder. I tillegg til karantereglene er de utenlandske arbeiderne bekymret for når de er tilbake i jobb og når de får utbetalt penger.

Sts Gruppen har for tiden helt eller delvis permittert 375 ansatte.

– Jeg får regelmessig telefoner fra mine polske kamerater som er bekymret for når de er tilbake i jobb og når de får penger. Noen har nesten ikke råd til mat, sier Alexander Torsvik, klubbleder i Sts Gruppen til BA.

Det er primært polakker som jobber ved Sts Gruppen i Bergen, og de fikk ikke utbetalt dagpenger fra Nav før i forrige uke. Dette er familieforsørgere som gjerne vil tilbake i jobb. Sts Gruppen forsøker å hjelpe til så godt de kan, blant annet med å søke dagpenger og annen relevant informasjon, ifølge avisa.

Adm. dir. Ingrid Solheim er også bekymret for sine polske arbeidere, men uttrykker også bekymring for permitteringsregelverket. Hun hadde håpet på at myndighetene utvidet den maksimale permitteringsregelen til 52 uker – ikke 26 slik reglene i dag er i løpet av en 18-månedersperiode.

Men alt er ikke mørkt for bedriften. For selskapet har nemlig utlyst 40 nye stillinger – samtidig som 380 er permitterte. Bakgrunnen for dette er ifølge Solheim at bedriften vokste og har behov for ny kompetanse. I stillingsutlysningen går det fram at de som søker bør være bosatt i Norge.

Både fagforeningen og de ansatte har forståelse for at man kan gjøre dette i en krevende situasjon, og Solheim understreker at de har en god dialog med fagforeningen.

Norsk Industri støtter Sts Gruppen i den krevende situasjonen selskapet står oppi, og arbeidsgiverorganisasjonen påpeker at det ikke er uvanlig at bedrifter må permittere samtidig som søker etter nye folk med spesialkompetanse.

Den administrerende direktør for selskapet har god tro på at de skal komme gjennom krisen, og sier til BA at Sts Gruppen er solid.

- Men vi er bekymret for at aktiviteten i olje- og gassindustrien skal bli redusert i årene fremover, sier Solheim.

Ifølge BA omsatte selskapet for 381 millioner i 2019, årsresultatet ble 2,6 millioner. Ved utgangen av 2019 hadde Sts Gruppen AS 30,8 millioner i egenkapital.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125