23948sdkhjf

Westad permitterer ytterligere ansatte

Klinger Westad, som holder til i Modum kommune, permitterer ytterligere ansatte. Ved inngangen til april vil det være om lag 50 ansatte igjen på jobb.

Det skjer etter at det i fjor høst ble foretatt en større nedbemanning ved bedriften, som er en leverandør til det internasjonale olje- og gasskipsmarkedet. Da var det rundt 30 ansatte som måtte gå ved hjørnesteinsbedriften på Geithus i Modum kommune i Viken fylke.

Ifølge Bygdeposten var det ved utgangen av 2020 89 ansatte igjen ved bedriften. Når 1. april er et faktum vil det bare være om lag 50 igjen. Resten vil være permitterte.

- Dette er varslede permitteringer. Vi har lenge sagt at april og mai er to rolige måneder for oss. Vi vil unngå oppsigelser nå fordi vi har tro på at markedet tar seg opp igjen ved sommertider, sier daglig leder Jørn-Inge Throndsen til lokalavisa. Han legger til at Klinger Westads budsjett for 2021 på 200 millioner ligger fast.

Fellesforbundet ved bedriften mener permitteringer er den beste løsningen nå.

- Det er ikke noe moro at ansatte blir permitterte, men det er bedre enn oppsigelser, sier tillitsvalgt i Fellesforbundet, Yngve Martinsen, til Bygdeposten.

Hva som skjer til høsten, etter at bedriftens mer hektiske periode er over, er usikkert. Men Throndsen forklarer at det kan bli en roligere periode igjen, selv om håpet er at markedet skal ta seg noe opp også da.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093