23948sdkhjf

Skal bygge om tre ferjer

Florø-selskapet Westcon Yards er tildelt jobben med å bygge om tre ferjer fra LNG til hybdrid drift. Kontrakten er verd 230 millioner kroner.

Det er Fjord1 som har gitt Westcon Yards i Florø kontrakten, skriver Firdaposten.

- Det er godt å få en slik opptur i en tid der hele bransjen sliter med korona-epidemi og oljeprisfall, sier verftsdirektør Trygve Solaas ved Westcon Yards til avisa.

Det er de tre ferjene som trafikkerer Moldefjorden som nå skal få endret framdrifssystem fra LNG til hybriddrift. Solaas betegner kontrakten som stor og svært gledelig.

Kontrakten har en samlet verdi på 240 millioner kroner, noe som medfører mange arbeidstimer og utstyr som må kjøpes inn til prosjektet. Westcon Yards er ikke helt blanke på denne type oppdrag. Blant annet bygde de om Nordangsfjord for Fjord1 fra diesel til hybriddrift, og verftsdirektøren tror dette var en medvirkende årsak til at de nå fikk den nye kontrakten.

Hver av de tre ferjene som skal inn til verftet i tur og orden er 122 meter lange, skriver Firdaposten videre.

HYBRID: Dette er en av ferjene som skal få hybriddrift. FOTO: FJORD1

Solaas sier at de ikke har planer om å ansette nye medarbeidere i forbindelse med oppdraget. Verftet har i dag 125 ansatte, og økte fra 90 i løpet av det siste året. Han understreker at det er viktig å ha levernødindustrien med seg i dette prosjektet.

- Westcon Yards vant denne kontrakten i sterk konkurranse med andre gode verft. De har gode referanser på større ombygginger, men også det å elektrifisere ferjer til batteridrift. Fjord1 har gode erfaringer med Westcon Yards og vi er veldig trygge med å plassere denne ordren hos dem, sier teknologi- og prosjektdirektør i Fjord1 ASA, Nils Kristian Berge, i en kommentar til Firdaposten.

Kommenter artikkelen (2)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093