23948sdkhjf

Klimavennlig metallproduksjon – hvorfor er det vanskelig?

De fleste vet at metaller lages fra malm, men hvordan lager man egentlig "gull av gråstein"? Det er akkurat den prosessen vi må forstå for å kunne gjøre metallindustrien klimavennlig. Her er alternativene for CO2-fri metallproduksjon.

Det er SINTEF som går gjennom alternativene for en CO2-fri metallproduksjon.

«Skal vi komme i mål med det grønne skiftet, også globalt, trenger verden nye materialer, og ikke minst metaller. I dag er karbon særdeles populært i metallindustrien og årsaken er at det har evnen til å fjerne oksygen fra malmen slik at vi får tak i metallet. I den prosessen dannes CO2, drivhusgassen som vi må unngå i framtiden. Nå skal vi ta fatt på oppgaven å finne andre måter å utvinne metaller på, men hvilke alternativer har vi egentlig?

For å sikre en framtid med utbygging av sol- og vind-energi, værsikre veier og byer over hele verden må vi kunne lage metaller på en sikker, klimanøytral og ansvarlig måte. Vi må selvfølgelig bli bedre på å ta vare på og gjenbruke eller resirkulere det som finnes av metallholdig avfall, men det vil ikke være nok. I dag slipper metallindustrien ut drivhusgasser og i Norge står den for 10 prosent av det totale CO2-uslippet. Det er derfor presserende å finne nye muligheter for mer klimavennlige alternativer til dagens prosesser», skriver SINTEF.

Les hele fra SINTEF her.

 

Kilde: SINTEF

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078