23948sdkhjf

Norske selskap er blitt tildelt bærekraftpris

Subsea 7 og Eidesvik Offshore har mottatt bærekraftspris for å redusere utslipp fra fartøy.

Det skriver subseaworldnews.

Les også: Aker Solutions vant kontrakt i Mexico-gulfen

Det var i januar 2019 at Eidesvik-fartøyet «Seven Viking» ble ombygd fra et konvensjonelt fartøy til et hybridfartøy. Dette ble gjort i forbindelse med at skipet fikk fornyet en kontrakt med Equinor om inspeksjoner, reparasjoner og vedlikehold (IRM). Det er dette som er bakgrunnen for at Subsea 7 og Eidesvik Offshore nå har mottatt en pris for bærekraft og miljø av organisasjonen International Marine Contractors Association (IMCA).

Ombyggingen førte til at «Seven Viking» fikk installert et batterisystem som er tuftet på landbasert drivkraft-levering. Dette fører til en rekke fordeler – blant annet drivstoffreduksjon, reduksjon av utslipp når skipet er i drift og redusert vedlikeholdsutgifter av dieselmotorer for å nevne noen av fordelene.

-Siden «Seven Viking» ble bygget i 2013 har fartøyet vært et svært suksessfullt IRM-fartøy. Vi er svært fornøyd med ombyggingen og oppfatter dette som en steg i riktig retning for å redusere vårt klimamessige fotavtrykk, sier Robin Mawhinney. Han er regiondirektør for Europa, Afrika og Canada i_Tech 7.

BÆREKRAFTIG FARTØY: Det er det Subea 7 og Eidesvik Offshore-eide "Seven Viking" som fikk pris ombygging til mer bærekraftig drift. FOTO: EIDESVIK OFFSHORE

Les også: 3000 ansatte i Subsea7 mister jobben

«Seven Viking» eies av Subsea 7 og Eidesvik Offshore i samarbeid, og har allerede vært i arbeid for Equinor i fem år. Kontrakten med Equinor ble fornyet for ytterligere fem år i januar i fjor.

Miljø og bærekraft står svært høyt på listen over prioriterte satsingsområder for IMCA, og prisen som Subsea 7 og Eidesvik Offshore nå har mottatt gis til medlemmer som har utviklet bærekraftsinitiativ i løpet av de siste to årene.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.079